torsdag 30 januari 2014

Omstruktureringar i butiken

Det händer på de flesta arbetsplatser förr eller senare på gott och ont. Omstruktureringar som de brukar kallas. Ofta handlar det om att någon eller några sägs upp eller förflyttas. Csigoras hundbutik är inte annorlunda på den här fronten.

Vår fleråriga medarbetare Vera har fått sparken.

Vera uppsagd med omedelbar verkan

Vera jobbade på vårat kontor där hon hade flera uppgifter som att värma skrivaren, testa tangentbordet och välta paket. Det har visat sig att hon efter arbetstid brutit sig in i kontoret och utfört vissa illdåd. Innan hon blev upptäckt var det inte ovanligt att datorskärmen var upp och ner eller tangentbordet omställt till engelska. Vid ett tillfälle gick hon över gränsen där faktiskt bara var ett enda knapptryck från att radera hela butiken. Det var också då hon blev upptäck och uppsagd med omedelbar verkan.
Det sägs att hon numera spenderar hon dagarna med att välta vattenglas i människors sovrum.

Nyanställning!

Då en plats på kontoret blev ledig sökte vi givetvis en ersättare. Efter noga gått igenom ansökningarna blev det vår tidigare gästbloggare Rufus som blev anställd. Han har goda meriter. Det stod bland annat så här i hans CV "Bäst på allt". Då vi rationaliserat bort uppgifter som skrivarvärmare så innefattar Rufus uppgifter bland annat saker som godis och leksaksinspektör.

Rufus