tisdag 20 november 2012

Korsbandskada?

Ni som har följd denna blogg kommer kanske ihåg när kuvasztiken Hoffi skulle operera sitt korsband. Det uppstod ju tyvärr komplikationer så att operationen behövde göras om. Förutom att tiden efter operation och rehabiliteringen var enormt jobbigt för tiken så blev det ett ekonomiskt bakslag för hennes ägare. AGRIA ersatte nämligen enbart upp till 14000 vilket räckte till knappt en operation. Den gången var det en veterinär som förbarmade sig över Hoffi och opererade henne, den andra gången, helt utan kostnad.


Häromdagen började Hoffi halta igen och hennes matte var så orolig att det kunde vara korsbandet igen. Det var därför en lättnad när veterinären efter röntgen konstaterade att så inte var fallet. Hon fick istället Candiryd för att lindra smärta och inflammation. Dessutom är det strikt diet som gäller då tyngre hundar har större problem med sina leder än lättare hundar.


En annan god nyhet är att AGRIA tagit bort taket för korsbandskada och nu är det istället det vanliga veterinärvårdstaket som gäller. Här kan du läsa om fler förbättringar i AGRIAs försäkringar: Från april 2012


Jag tackar Hoffis matte för de fina bilderna! Nu håller jag tummarna för att hon snart blir helt återställd så att hon kan få springa efter havskanten och jaga fåglar igen!

4 kommentarer:

Eva sa...

Håller tummar här också!
Och gläds åt att det inte var ett ledband denna gång, för den tjejen ska ju definitivt ha möjlighet loda omkring så där:)

Quila o Ronja sa...

Skönt, att det inte var en korsbandsskada igen. Håller tummarna för snabbt tillfrisknande.
Härligt att få springa omkring vid havet :-)

Ulf sa...

Känner igen detta genom min dotters utlägg för hennes rottis. Det är hemska pengar och det är på tiden att Agria ändrat sig. Bra att veterinärerna engagerade sig genom påtryckningar.
Härligt också att höra om enskilda vet. som visar stort hjärta.

Lyckopiller sa...

Härligt med en sån veterinär!
Hoppas hon snart är frisk.