tisdag 10 augusti 2010

Stora finalen

Vi fick vänta länge på den stora finalen i Norje Boke, vid femtiden tog det hela fart. Här ser vi dagens BIR-hundar: Först en Cimarrón Uruguayo därefter en kuvasz, en Cane Corso, pyreneérhund och en Aidi...

Efter Aidin en Perro Dogo Mallorquin, en pyreneisk mastiff följt av lång och korthårig St Bernhard och sist en Mastin Espanol.

Detta är den första Aidin som kommit till Sverige, det är en vakthund som följt med nomaderna i bl a Atlasbergen. Den har flera likheter med andra flockvaktare men är betydligt mindre i storlek. Aidin har dock aldrig använts som ren vall eller herdehund.

En annan ovanlig ras i Sverige är den spanska herdehunden Mastin Espanol som framförallt vaktat får och getter genom åren. Det är viktigt att den ger ett lugnt, tryggt och självsäkert intryck, något som nedanstående representant definitivt gjorde.

Men en ras som verkligen fångaade mitt hjärta var Cimarrón Uruguayo. Men det är det fler som gjort då denna representant idag lyckades placera sig som BIS-2. Bra jobbat Jessica!

Dagens stora sergrare blev till slut en Cane Corso från Kennel Sejpejos egna uppfödning. Se nästa blogginlägg för fler bilder! Stort grattis John-John!

Inga kommentarer: