måndag 16 april 2012

Söker en fodervärd till puli!

Jaa, började leta hem till Pie för ett par timmar sedan och nu har vi hittat en familj som har kuvasz vars barn brukar låna mina puli till barn med hund. Nu får de en egen puli att träna med! Det innebär att blogginlägget nedan redan är inaktuellt!

Tyvärr måste vi leta ett nytt hem till fina och söta pulitiken Pie. Hon är drygt ett år och kom hem till oss när hennes fodervärd och matte bröt foten. Tanken var att hon skulle bo hos oss tillfälligt. Hon har nu varit hos oss sedan den 10 december 2011.

Pie - hösten 2011

Eftersom jag själv har legat i långvarig lunginflammation i vinter har vi inte hunnit träna mycket med henne. Tyvärr läker inte foten som den ska för hennes tidigare matte och vi måste därför leta efter ett nytt hem för söta Pie. Jag söker därför en fodervärd (enligt SKK:s regler) till henne. Jag ser gärna att du bor så nära oss som möjligt. Vi bor i Berg som ligger mellan Lammhult och Växjö i småland!

Pies ettårsdag! 4:e januari 2012

Pie är en väldigt fin och lovande puli och jag vill att hon kommer till ett aktivt hem som kan tänka sig att ställa ut henne, eller låta mig ställa ut henne. Lydnad, rally eller agility passar puli bra. De är lättlärda och gillar att vara till lags. Pälsen formar långa flätor av sig själv. Den ska därför inte borstas. Pinnar och skräp får man plocka bort för hand. Själv tycker jag inte att pälsen är särskilt svår att sköta och det skönaste av allt är att de inte fäller!


Pie är inte van att vara helt själv då det oftast är någon hemma här och om vi inte är hemma finns ju hundkompisar. Pie är lite avvaktande mot nya hundar men gillar att leka med dem hon känner, förutom med sin mor - de tål inte varandra. Det är en av anledningarna att vi inte kan behålla henne hemma själva.

Pie gillar katter

Jag är själv uppfödare till henne och i stamtavlan heter hon Csigora X-Citing Vampire. Du kan läsa mer om puli på Kennel Csigoras hemsida: Puli  Är du intresserad kan du skicka ett mejl till Csigora@hotmail.com så kan du få mer information.

Pie med sin bror



Här är mamma Siouxsie:


Och pappa Charlie (som är nerklippt)


Mer info: 
Kennel Csigora
Christina Klosterberg
csigora@hotmail.com
www.csigora.se

5 kommentarer:

Sofie sa...

Härligt när det går så fort ibland :)

Quila o Ronja sa...

Vad skönt att det gick så smidigt!

veronica sa...

Vad härligt! Hoppas allt löser sig på bästa sätt, för oss alla....

Elin sa...

Vilken lockig sötnos,hoppas du får napp på FV.

Anna, Kompis o Daisy sa...

Vad skönt att det ordnade sig så snabbt! Skickar en tanke till Pies första matte och hoppas foten ska läka snart. Kan tänka att det är med lite blandade känslor hon får höra att Pie har hittat ett nytt hem.