tisdag 11 januari 2011

Suverän tandborste

Idag är jag överlycklig för att tekniken för webbutiken - Csigoras Hundbutik - äntligen fungerar opitimalt. Nu går det att beställa och betala med kort. Så nu kommer jag lägga in lite fler produkter som jag testat. Men just idag tänkte jag inte göra reklam för mig själv. Jag vill utan ngn ekonomsik vinning sprida informationen till alla som har problem med sina tänder och inte gillar att gå till tandläkaren. Nu finns det hjälp!

Den 7 juli skrev jag om att jag skaffat ny tandborste till mina hundar. En ultraljudstandborste. Men att jag ville testa den själv först. Det började bra, munnens kändes väldigt ren och jag upplevde det som att tänderna och munnen blev renare. Jag beställde därför en till tandborste, men den fick min dotter som haft tandställning.

Efter att ha testat tandborsten i 5 månader gick jag till tandläkaren. De var överväldigade hur fint det var i munnen (jag har inte berättat om min tandborste), jag hade inga hål, knappt ngn tandsten och det bästa av allt: Ett par tänder som varit lite lösa var inte längre lika rörliga. Tandköttet vid tandfickan hade dragit ihop sig! Detta hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro. Om ngn tand är lite lös så gäller det väl att få den att inte bli lösare?

Mycket förvånad gick jag från tandläkaren och berättade för min sambo. Han blev nyfiken och fick en egen borste i julklapp. Och för första gången de senaste åren har han inte ilningar i tänderna. Inte heller ngt blödande tandkött. Nu ska jag beställa en till tandborste med ultraljud och den här gången lovar jag att hundarna ska få prova på.

Det som är bra är att man inte ska borsta utan enbart dra borsten efter tänderna. Mina hundar gillar inte riktigt ljudet så det gäller att börja långsamt med mycket positiv förstärkning. Jag kommer att återkomma med bilder framöver. NU är det hundarnas tur! Samtidigt är jag glad att jag testat borsten själv först - för detta resultat kunde jag inte drömma om!

Tandborstarna går att köpa från en e-butik i Danmark: Araneo

4 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Intressant. Ulf

Quila o Ronja sa...

Ska bli spännande att se resultatet. Verkligen!
Slut på kaffet......kan det bli värre??? Beroende? Nääee då, hihi
Barnbarn är underbart :-)

Ha det gott
Susanne

Boubou sa...

Intressant! Vad spännande att läsa om hundtestet sen också.

Benny Hundfot sa...

Dagens länk till casa Berg:

http://blogg.aftonbladet.se/bankoniva/2011/01/one-man-and-his-dog#comments