onsdag 12 maj 2010

Träna, bada, äta, sova

...Så har vår vita puli Charlies dag sett ut. Det ena leder till det andra. Det började med en skön skogspromenad med lite träning när Charlie får för sig att rulla sig i... ja ni som har hund vet att vissa hundar finner njutning i att rulla sig i diverse saker som luktar mindre angenämt. Hur jag än letat i forskning och hundböcker hittar jag inget annat än gissningar och vaga teorier om varför hundar skulle rulla sig i andra djurs avföring eller kadaver. Någon som har ett bra svar?

Iallafall var Charlie väldigt lycklig efter att ha rullat och gnidit in sig i någon form av dynga. Jag var inte lika lycklig, Charlie luktade bedrövligt. Det blev direkt in i duschen. Sen fick även kuvasztikarna Minou och Czabina ett bad när jag ändå var dyblöt. De ska ju ställas ut på Svenska bergs- och herdehundarnas specialutställning i Gränna på söndag. En kuvasz får ju inte vara helt nybadad om om domaren ska kunna se hundens naturliga pälsstruktur. Så nu gäller det att hålla dem rena ända fram till söndag. Regnväder är inte det optimala.

Tillbaka till Charlie som efter badande och fönande var helt utsvulten och fick sin kvällsmat. Nåja, Charlie är alltid utsvulten. Charlie har också som vana att sitta med vid matbordet. Han sitter i kökssoffan och vet att när vi ätit upp så finns det lite mat till honom också. Då säger han "owaw" och får sen lite mat på husses tallrik. Nu är iallfall Charlie väldigt trött och har parkerat sig i den mjukare soffan i vardagsrummet. Charlie är också den som är mest kvällstrött här hemma. Framåt niotiden så kryper han in under husses och mattes säng. Ibland lägger han sig i sängen men tycker ofta att det blir för varmt när alla lagt sig, pulitikarna Yumi och Siouxsie sover också här plus katten Vera som har som vana att ligga på mattes kudde. Hur många tassar blir det tillsammans?

Inga kommentarer: