måndag 31 maj 2010

Sjörövare i farten

Det har verkligen inte varit någon bra dag. Mått riktigt dåligt så vi kom aldrig iväg på kvällens kurs. Siouxsie och Charlie har protesterat högljutt. De har en förmåga att med hela sitt kroppspråk visa sitt missnöje. Men detta är ju bara trivaliteter mot vad som händer ute i världen just nu. Israel har idag kapat hjälpsändningarna till Gaza. Detta på internationellt vatten. Människor har fängslats, skadats och enligt Aftonbladet har 19 personer dödats hittills. Det handlar altså inte om någon fredlig avvisning. Det uppges också att UDs personal förnekats kontakt med de fängslade svenskarna.

Kan den rådande regimen i Israel verkligen sitta kvar efter detta? Är samarbete mellan EU och Israel möjligt under rådande omständigheter? Hur kommer omvärlden reagera mot någon som så tydligt bryter mot folkrätten? Räcker det att fördöma? Inte enligt min uppfattning, något måste göras. I väntan på politiska ställningstaganden kan vi var och en agera. För oss hundmänniskor gäller det att:
  • Inte köpa hund från Israel
  • Avboka alla israeliska domare.
  • Skicka inga svenska domare till Israel
  • FCI och SKK borde överväga möjligheten att inte och registrera importer från Israel
  • Handla inga produkter från Israel
  • Välj ett annat semestermål!

Vi kan som sagt alla göra något oavsett om vi är hundägare eller inte!

1 kommentar:

Anonym sa...

...men ge dej för fan..tkr du att det är rätt att den där båten "ship to gaza" hade rätt att på deras vatten åka in till gaza för att skjuta ännu mer bomber o vade nu va på Israel? för de var vad de hade på båte. Efter andra världskriget gav FN judarna landet israel, som då var en sandplätt nästan. De välkomnade de som bodde där, vad jag har hört (har varit där) och när de nu byggt upp de till den vackra stad det är idag, så vill palestinierna nu ha tillbaka landet. De har ju redan alla andra länder omkring israel..Omg israel är typ stort som skåne..de har ju iran och irak och alla andra..Libanon. fyfan vad du är naiv.. så bara för att israel försvarar sitt eget land..så är det fel? men när palestinierna vill skjuta allt vad dom kan så är det helt okej? Israel kanske inte gjort allt rätt..men vem har det..tkr det är jävligt omoget av dej att bara för att några där gjort fel (enligt din åsikt) så ska hela landet straffas..ge dej..du har bara sett de som finns på tv elr hur? hur kan du veta att de är sant huh? när hela jävla Sverige tar palestiniernas parti? geez