tisdag 14 februari 2012

Omplacering - Kuvasz

En kuvaszhane på drygt ett år söker nytt hem. Det är en bror till vår kuvasztik Eira. Han är van att bo inne med familjen och har grundläggande uppfostran. Han kan vara lös i skogen.

Det är en tuff kuvaszhane med stark vaktinstinkt. Han är dock mycket kärleksfull mot sin familj och älskar att vara tillsammans med barn. Det är inga problem med nya kontakter om man inte slänger sig över honom på en gång.

Han har mycket energi (som sina syskon!) och jag ser gärna att han hamnar hos någon som vill jobba med honom. Han bör komma till en hundvan person som inte bor i lägenhet eller radhus. Eftersom han vaktar så skäller han gärna på ljud utanför, särskilt om man inte är hemma. Detta är jättebra om man verkligen vill ha en hund som vaktar men inte särskilt bra om man han nära grannar! Det är också detta som är anledningen till att han ska byta hem. Detta är en välskött hane som haft en bra uppväxt.

Jag har inga nya bilder utan lägger här in två bilder på hans mamma och pappa. Är du intresserad så ska jag försöka få fram nya foton! För mer information kontakta Christina, kennel CSiGORA på csigora@hotmail.com eller 070-8988360.

Fodervärd eller köp, det viktigast är ett bra hem till någon som förstår vad kuvasz är för ras. Läs gärna mer om kuvasz här: Information om Kuvasz  Hanen kommer ursprungligen från Kennel Carlslund. Mamman kommer från min uppfödning och pappan från Kennel Sorshies. Suverän stamtavla med nya linjer. Gärna till någon som vill ställa ut, men inget måste.
 
Pappa är: SE UCH Sorschies Eber Csigo Hd: A ed: ua PRA-prcd: Clear ögonlyst: ua


Mamma är:  SE UCH Csigora Gyémant Gaia HD:A ed: ua, PRA-prcd- clear, ögonlyst ua

3 kommentarer:

Eva sa...

Låter som en trevlig kille! Hoppas han hittar rätt ägare.
(Lite kul: precis när bloggen kom upp var det "någon" som reste sig med en fråga om HD inom berg-/herdehundar på forumet som står på på Kunskapskanalen:) Lyssnar en del, men fick gå ut med killarna efter nå'n timme. Intressant!)

Sofie sa...

Hoppas att ni hittar ett bra hem till honom. Han verkar vara en perfekt kille för någon som vill ha en äldre hund som är väluppfostrad. Det har ju sina fördelar.

anna sa...

Håller med Sofie, äldre redan uppfostrade hundar växer inte på träd :) Hoppas han hittar hem snart!