onsdag 27 mars 2013

Fixodida Zx - praktiska fästingmedel i tablettform - nu i storpack!

Så har de då kommit... Vilka då? De första rapporterna om fästingar i naturen. Så bra då att lagret med Fixodida Zx fästingmedel i CSiGORAs Hundbutik är välfyllt! En nyhet för året är att vi säljer dessa populära, giftfria fästingmedel i tablettform även som storpack. 480 tabletter rymmer dessa och till ett ekonomiskt fördelaktigare pris per tablett. Bra om man som vi har flera hundar, kostnaderna springer lätt iväg ju.

Nu kan du alltså både köpa Fixodida Zx fästingmedel i pulverform (även det i normal förpackning om 60 g och storpack om 250 gram) och i tablettform. Fördelen med tabletterna är ju att de smakar godis för hunden eller katten!

Det finns även giftritt fästingmedel till häst i storpack. Om jag ska vara ärlig så har vi använt oss av det till våra hundar. Den effektiva substansen mot fästingar är densamma även om den i övrigt är anpassad till betande djur. Doseringen är likadan. Man kan alltså inte göra tvärtom att ge medlet avsett för hund till häst. Men nu när tabletterna finns i storpack funderar jag på att testa dem den här sommaren. De är ju så smidiga att ge.

Fixodida Zx är ett giftfritt naturmedel. Vi som har katt vill inte använda de, förvisso verksamma, fästingmedlen/halsbanden som innehåller nervgifter. De kan rent faktiskt ta livet av din katt, eller andra smådjur, som den här artikeln i Råd & Rön visar.

Fixodida kan även användas till katt!
Det är alltid ett dilemma varje år, det här med fästingar och vilket medel man ska använda. Det är en balansgång att hitta något som inte skadar hunden men biter på fästingarna. Bärnstenstenshalsband funkar inte på våra hundar och Scalibor är för farligt för både hunden och omgivningen. Så Fixodida känns som den bästa kompromissen även om det inte skyddar till 100% .Vi brukar även ge torkad vitlök i begränsad mängd. Vitlök innehåller allicin som är naturens antibiotika mot virus och bakterier.  Vitlök är även bakteriedödande och effektivt om hunden fått små bett . Var dock försiktig med färsk vitlök då för stor mängd kan bli giftigt för hunden. Själva använder vi AH vitklökspulver. Sen får man inte glömma att leta efter de små krypen manuellt.Något som är enklare på en vit hund!

Det tar sin lilla tid att leta fästingar på Czabina. Det är tur att hon är vit!
Den här pälsen tar betydligt längre tid att gå igenom.
På sommaren brukar vi komplettera med ett schampo som även är effektivt mot småkryp. Det är utvecklat av Ann-Marie Hammarlund och heter AH Vet-sect schampo. Schampot innehåller det naturliga extraktet d-Limone, som motverkar angrepp från mygg, knott och andra insekter. Förut använde vi faktiskt såpa på hundarna men det torkar ut pälsen onödigt mycket.

Man kan ju hoppas att den kalla vintern varit tuff för fästingarna. Men snart kommer de fram ur sina gömmor och jakten på blod börjar. De suger så mycket blod att de kräks upp det sista i sitt värddjur och det är här alla farliga bakterier sprids. Värsta vampyrerna. Tänk om de hade kunnat nöja sig med True blood?3 kommentarer:

Elin sa...

Har du testat tabletterna? Sett så mycket reklam om dem men hört så lite recensioner.

Christina Klosterberg sa...

Ja, tycker att det funkar men inte till 100%. Har bara haft pulvret innan men ska testa tabletterna nu.

Quila o Ronja sa...

Jaa, fy sjutton.....nu börjar dom säkert snart krypa fram, dom äckliga små krypen :-(
Vi har otroligt mycket fästingar här. Att plocka ett 20-tal på varje hund/dag är inte alls ovanligt. Har provat såå himla mycket olika preparat genom åren. Även Scalibor. Detta hemska halsband, är det enda som fungerat perfekt mot fästingarna......... men Quila blev jättedålig..... förlamades i hela bakdelen, släpade baken efter sig! Hemskt!
Nu har jag under flera års tid använt Ledum.
Jag hoppas att det någon gång forskas fram ett medel som BARA tar död på fästingarna!
/Susanne