fredag 25 oktober 2013

Förgiftning av hundar med choklad och glykol i Vetlanda och Göteborg!

Inte bra för din hund! (Foto: Honeypugs.com)
Choklad är en delikatess. Men inte för hunden! Choklad är giftigt för din hund. Just nu finns en rädsla för att människor placerat ut chokladbitar eller glykol vid populära hundrastningsområden i både Vetlanda och Göteborg.

Problemet är att ett ämne i chokoladen kallat teobromin som finns i kakaobönan inte fungerar med hundens ämnesomsättning. I gölteborgstrakten är det glykol som sägs ha lagts ut vid hundpromenadstråken.

Sociala Hundar tycker detta är fördjävligt och uppmanar dig att ha uppsikt över din hund på promenaden. Glykol är giftigt i mycket liten mängd, se här!

Men det behövs en rätt ansenlig mängd för att ge din hund problem när det gäller choklad. En liten bit är sällan problematisk, men när det rör sig om större mängder än så, så är det fara för din hunds liv! Ju mörkare choklad (andel kakao) det är, desto farligare är det för din hund, Och storleken på din hund spelar roll, ju mindre hund desto mindre chokolad behövs för att den ska bli förgiftad.

Tror du att din hund fått i sig större mängder, då är det framkallning av kräkning som gäller! Se giftinformationens råd nedan!

http://www.giftinformation.se/article.asp?CategoryID=7125

2 kommentarer:

Malin/BilboBlueEyes sa...

Usch, vad hemskt! HUr kommer folk på dessa ideer? Glykol ärväl färglöst också försvårar ju ännu mer att se det. :-(

Eva sa...

Assar har haft "pippi" på att dricka ur vattenpölar ute.... Inte tillåtet för fem öre numer!
(Vilket har inneburit att han, kanske även pga åldern och klokheten, helst inte ens GÅR i pölar. Gillas när de nu kan slicka på tassar.)
Chokladämnet ackumuleras väl också? Menar mörk = farlig direkt, en bit ljus då och då = kan vara farligt i längden.