lördag 14 december 2013

Aktiveringstips från Rufus


Pulin Rufus delar med sig av sin människokunskap

Att aktivera din människa

Av: Dr Rufus

Människan är ursprungligen ett jägar- och samlarfolk. Vilket betyder att de inte är gjorda för det lata inomhuslivet de ofta praktiserar i dagsläget. Därför har jag utvecklat olika metoder som kan hjälpa dig att stimulera din människa.

Ligger din människa och sover i sängen långt efter solen gått upp? Testa då att kasta något i deras ansikte till exempel en boll eller leksak. Människan kommer då att vakna och uppfatta dessa signaler att det är dags att gå upp.

När din människa har gått upp kan det vara bra att aktivera några av deras jakt- och samlarsinnen. Har din människa till exempel tofflor? Ta då en toffla och göm den. Din människa kommer att börja leta i rummet efter den försvunna tofflan och engagera sin samlarinstinkt. Göm gärna tofflan under något, så att människan verkligen får tänka och bli riktigt aktiverad. Alternativt visa att du har tofflan och spring iväg. Människan kommer att börja jaga dig och jaktinstinkten blir aktiverad. Eftersom du antagligen är snabbare än din människa så är det viktigt att du låter den få tillbaka tofflan när du märker att den blir trött eller tappar intresse.

Ett annat knep är att plötsligt skälla så mycket du kan. Människan kommer då försöka få tyst på dig med sitt taffliga språk. Dra sedan ut på det lite och låt människan vinna. Eftersom hunden är människans bästa vän kommer de belöna dig med godis, leksaker och tillgivenhet. Samtidigt som du får din människa att må bättre. Lycka till!

Rufus
Människopsykolog

6 kommentarer:

Katarina sa...

Tihi! Det där stämmer bra, det!

Quila o Ronja sa...

Haha, tack för alla braiga tips!!!
Jaa, ibland är det som att "bägaren rinner över" .
Men visst blir man snopen, och nästan rädd, över hur det är i dag bland barnen. Jag skulle självklart aldrig vågat säga något liknande när jag var barn, och inte mina barn heller, tror jag. Men i dag finns det ingen som helst hyfs. Nu ska jag inte döma alla över en och samma kam, men man ser oftare och oftare.
Tack, detsamma till dig...........ha en skön helg
Susanne

Elin sa...

Älskar bilden, ett äkta fluffmonster =)

Ulf sa...

Det var ett roligt och härligt perspektiv på tillvaron. Lömskt mot oss visserligen - vi som tycker om att ligga kvar i sängen när vintermörkret råder.
Vill önska er en riktigt God Jul.
Ulf

Anna, Kompis o Daisy sa...

Ha ha ha ha ha! :D Roligt inlägg - får jag dela det i tjejernas blogg? Inser när jag läser att våra tjejer kör aktiveringslekar och hjärngympa med oss också... ;)

Malin/BilboBlueEyes sa...

Bra aktiveringstips! :-)