lördag 17 december 2011

Nordisk Veteran-vinnare 2011

Idag är första dagens om det känns som att jag är på väg att bli bättre, fortfarande sängliggande men inte med lika hög feber. Det enda positiva är att jag går ner i vikt. Jag kan inte ens tänka på mat.

Hundarna blir det synd om, de kunde haft roligare dagar. Tur att de har varandra att busa med. Misha blev av med sina stygn igår men måste ändå ha tratt ett par dagar till. Skönt att såret läkt ok och att det var en godartad tumör.

Förra helgen ägde Sveriges största hundutställning rum i Stokholm, i var det även Nordisk Vinnarutställning. Det är en hund som jag är lite extra stolt över, det är Blaise (Csigora Illucina) Hon är sedan tidigare svensk champion och veteran världsvinnare. I år blev denna tik som nu är 12 år Nordisk Veteran-vinnare 2011.

Det som jag tycker är fantastiskt är att hon trots sina höga ålder fortfarande är i god form. Detta mycket tack vare hennes underbara ägare. Att denna tik dessutom har D-höfter och opererats för magomvridning visar hur det trots allt är möjligt att komma igen och leva ett långt liv med rätt omvårdnad även om det rör sig om en stor ras. Hennes ägare har inte märkt att hennes höfter gett henne större problem. Inte verkar det synas på hennes rörelser heller med tanke på hennes utställningsresultat. Här är lite bilder på Blaise som togs förra helgen.



7 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Då får vi hoppas på en frisk jul och att hundframgångarna fortsätter!!
Svar: Det kanske verkade konstigt att kastas in i Pernillas o Masses värld utan bakgrund:)
Det är en (sporadisk)alternativ julkalender.
Ulf

Quila o Ronja sa...

Vad skönt att du börjar piggna till. Och vad härligt att se en så pass gammal hund i vinnar-ringen. Underbart!
Fortsätt nu bli frisk
Kram

Eva sa...

Ser ut som en riktigt härlig "tant"! Och det måste hon väl vara med det hon grejat.
Grattis!
Även till friskhetstecknen:)
(Förresten har jag äran gå ut med en NV veteran i form av tollare. Också från Älvsjö. Se'n tog hennes dotter bästa tik med morsan som 2:a. Och uppf grupp vann av 5. Så matten om jag rullar röda mattor överallt numer...;D)

Livet och vardagen sa...

Krya på dig. Fantastisk hund!

veronica sa...

Skönt att höra att du börjar bli bättre. Inget roligt sätt att gå ner i vikt men det är väl bara och tacka för en liten bonus.
Vad bra att Misha blivit av med stygnen. Vad roligt han och Pie ska ha om ngra dagar då.

Johan H sa...

Skön hund! Kepp it up ;)

Quila o Ronja sa...

Hoppas du är frisk nu?? Och att din jul varit bra.
Ville bara önska dig god fortsättning.......
Allt gott