söndag 8 februari 2015

Snö, hundskor och glada puli!

Det är helt galet. Jag gillar egentligen inte kyla och snö. Men när man ser hur kul hundarna har så har jag omvärderat det här med snö. Nu vill jag inte att snön ska försvinna. Alla våra hundar älskar snön på sitt egna sätt. Vår puli Charlie stoppar ner nosen i snön och sen plogar han sig fram. Som tur är så är han en helt nerklippt puli. Rufus (delvis nerklippt) han bara kastar sig ut på fälten för att studsa fram i djupsnön. Siouxsie, som är en fullpälsad puli, håller sig mest till de skottade vägarna, vilket är rätt praktiskt då en riklig pulipäls tar lång tid på sig att torka.


Ingen av våra puli behöver egentligen några kläder för att hålla värmen då de mest är lösa och håller sig varma genom att springa, hoppa, busa, klättra och studsa fram. Undantaget är min puli Misha som inte vill gå mer än 3 meter från mig. Men han har en tjock tät, lång och väldigt fin pulipäls.


Jag gillar verkligen inte puli som luktar illa och de gör de om pälsen ständigt blir blöt utan att den hinner torka upp ordentligt. Av den anledningen har jag nästan alltid overall på Misha om det är blött ute. Det är dessutom praktiskt om man inte vill att han ska kissa på sin långa päls. För honom är Hurttas Slush Combat bäst, den är så lätt och smidig och prasslar inte. Misha har storlek 50 så alla hans päls får plats ordentligt.


Dessutom har Misha skor. Han är nämligen en nagelbitare som biter av sina klor själv, likaså päls under tassar, slickande göra även hans trampdynor extra känsliga så jag vill absolut inte att han ska få salt på trampdynorna. Vinterns favoriter är hundskorna från EQDog. Misha har storlek XS. De sitter verkligen på bra. Jag gillar att det följer med mjuka strumpor. Det skyddar tassen lite extra samt att det är så mycket lättare att få på skorna så att tassen når hela vägen fram. Misha testar precis en ny färg på skorna. Gult! Så snygga men framförallt funktionella. Inte en enda söm på insidan som kan skava. Efter att Misha plumsat med dem i snön i någon timme så var både tassar och strumpor helt torra när vi kom hem. Det var däremot inte mina fötter...


Hoppas snön stannar ett bra tag till då hundarna verkligen älskar snön. Vårt nästa projekt är att att låta hundarna dra vår nya Kickspark. Eftersom man kan hjälpa till att få upp farten behöver det inte bli särskilt tungt för hundarna. Puli är väl annars inte den ras som är vanligast inom draghundssporten,

Kickbike Max med snömedar

Inga kommentarer: