torsdag 31 maj 2012

Kuvaszfrossa

Den senaste tiden har jag verkligen frossat i söta kuvaszvalpar. I lördags hälsade jag på Kicki Svalin på kennel Sorschies.


Hennes kuvaszvalpar var då 8 veckor och skulle börja flytta till egna hem. Visst är de alldeles underbara!


Denna fina hane ska flytta till Norge till kennel Fjellflocken. En kraftig och rejäl hane med fina vinklar och mysigt temperament. Nedan vilar han med sin mamma Dajka.


Alla valpar utom en hane är tingade. Vill du ha en leveransklar hane så kan du kontakta Kicki : kickisvalin@gmail.com. I måndags var jag även och hälsade på Camilla och Minous valpar. Även dessa kuvaszvalpar är leveransklara men då parningen inte var planerad behövdes en del saker fixas för att kunna registrera valparna. Nu är detta på gång och jag vet att det finns både en tik och en hane som söker eget hem. De var väldigt fina och med ett helt underbart temeperament. Det märks att de är mycket hanterade och socialtränade. Bilderna ligger fortfarande i kameran så de får jag återkomma med. Vill du veta mer om denna kuvaszkull kan du kontakta Camilla: camillafrithiof@hotmail.com.

Alla valparna från Sorschies J-kull. Fotograf är Kicki Svalin.

Om två veckor får jag själv kuvaszvalpar och jag längtar så. Innan dess ska jag omplacera en vuxen kuvasztik som heter Riina. Det är en stor, vacker och supertrevlig kuvasz som funkar med alla människor, barn och djur. Ett tillfälle för dig som vill ha en färdig hund! Hon ska sättas ut på foder och jag vill gärna att du bor så nära oss som möjligt (vi bor mellan Växjö och Lammhult). 


Riina har A-höfter, fri från PRA, ögonlyst utan anmärkning och har det bästa möjliga temperament. För mer info kontakta mig Christina på csigora@hotmail.com. I helgen är jag på kuvaszspecialen utanför Eskilstuna och kan vara lite svår att nå på mobilen varför det är bäst att du mejlar. Eller varför inte komma förbi specialen på Vilsta camping under lördagen? Ett bra tillfällle även för dig som är nyfiken på rasen kuvasz. Jag kommer även ha monter och sälja hundtillbehör från CSiGORAs hundbutik. Bäst att jag fortsätter att packa bilen nu!


10 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Alla valpar är söta, men dessa är helt underbara.
Ulf

Cruellas sida sa...

Ser ut som små isbjörnsungar.

Malin/BilboBlueEyes sa...

Vilka söta ulltussar! :-)

Sofie sa...

oj, oj, oj vad fina de var som små. Som små ullbollar :) och vad roligt att du själv ska ha valpar ocskå det ser jag fram i mot att få se många bilder av.

Djurifokus sa...

Hej!

Vilken bra blogg och helt underbart söta valpar =)
Jag får hålla med Cruella ovan att dem liknar små söta isbjörnar.
Man skulle gärna vilja dra handen genom den mysiga pälsen.

Lycka till med dem små liven =)

Elin sa...

Vilka söta valpar, ser ut som små björnungar! :)

Livet och vardagen sa...

Å så söta. Så länge sen det känns som Asta var så där liten och ulligt gullig. Hoppas du hittar en bra fodervärd. Ville gärna ha en till, men inte just nu.

Urban Medin sa...

Vet inte hur man ska ösa superlativer över kullen och bilderna, men att slösa några kan aldrig vara fel.
Fantastiska bilder och lycka till inom kort, hoppas dina valpar blir lika fina :)
Önskar samtidigt en trevlig sommar.
Mvh

Britt Marie o Rudi sa...

Oj, så söta! Jag misstänkte att du skulle vara i Vilsta i helgen. Typiskt att det krockade med vårt spårläger annars hade jag helt klart åkt till stan och morsat på dig och hundarna!

Urban Medin sa...

Måste även skicka den här länken :)
http://animalsbeingdicks.com/post/8168505980/up-and-over
Må så gott ;)