måndag 28 maj 2012

Oh la la - vilket väder!

Högtryck!
Senaste veckan har varit rent gudomlig!

Låt vara att det nysådda gräset i vår nyligen och svårligen uppgrävda trädgård inte direkt spurtar upp ur myllan, utan snarare hukar i fåfänga försök att få skugga. För gror, det gör det inte i nån större omfattning.

Men det är skitsamma, när man kan spola Luther och Calvin och den protestantiska etikens arbetsmoralism. Och dra till stranden istället!
Badplats i skogen


Vi har verkligen njutit av de små utflykterna till olika småländska sjöar i omgivningen. Såväl Rottnen, Asasjön, Helgasjön och obygdspärlan Grunnen har fått besök av oss och våra hundar under veckan.

Badpremiären är avklarad sen länge i, ska vi kalla det svalkande insjövattnen!Charlie gillar fotbad mest

Det sistnämnda gäller dock bara delar av flocken - vissa två- såväl som fyrbenta medlemmar är ganska svårartade badkrukor... Men att läsa en god bok eller att skälla på strandfåglar från skuggan under ett träd är väl också godkända sysselsättningar.

Glad strandraggare!

Hade jag varit yngre, då...

Den här tiden på året är vi kanske som mest rörliga, till exempel vid bilfärder med vänner man hälsar på - och så finns ingen hundbur tillgänglig i bilen när man ska dra till stranden. Eller i en hyrd bil på semestermålet - få släpar ju med sig bilens hundbur vid flyg-, buss- eller tågresa till exempel! Eller om man åker iväg på en impulsiv picknick.

Picknick vid Asasjön

Då kan det vara bra att ha en hundsäkerhetssele med sig! Så att ens kamrat sitter säkrare i bilen. För en snabb inbromsning i förvånansvärt låg hastighet förvandlar din hund till en levande projektil som träffar vindruta eller instrumentpanel. Inte kul.

Under korkeken

Solgassande badplatser och promenader på solstekta gator leder lätt till väldigt varma hundar. Det är inte fel med ett kyltäcke i de lägena! Fungerar riktigt bra - men ersätter givetvis aldrig den grundläggande omsorgen om din hundkompis med skugga och vattentillgång som viktigaste ingredienser.

Harmoni
Idag har vi lite molnigare väder, så det blev lite tid över till att skriva. I morgon bär det av till Skärhamn på västkusten för att hämta varor. Ryktas ju att det finns stränder där också :-)

Dan Porsfelt - gästbloggare hos Sociala hundar

6 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Där vi bor på denna jord är det verkligen så, att vi bör njuta av de sköna dagarna. Såg på SMHI:s hemsida nyss att en kallfront kommer farande på skateboard ner genom landet och kommer att sänka temperaturen, så snart är det som vanligt igen:)

Nu lät jag kanske negativ men .... det är ju så.
Ulf

Cruellas sida sa...

Härliga badbilder! Så varmt har vi faktiskt inte ännu...men riktigt bra väder har vi haft i helgen. Premiärdoppet får dock vänta ett bra tag.

Rudi sa...

Jag har minsann inte fått bada än, fast det varit bastuvarmt i flera hundra dagar här! Tänk om man bodde däe det finns en massa små sjöar i närheten, DÅ skulle jag simma hela dagarna! Så kunde matten ha picnic så där som ni.

Grabbarna boys sa...

Igår hade vi närmare 30 grader och idag är det knappt 10 gradet ute ännuså länge!!
Matten klagar men ärligt talat så struntar vi i vilket!
Jättehärliga bilder ni bjuder på idag!
Vov från grabbarna boys!

Vanja sa...

Vilka härliga badbilder! :D

Här är vattnet för kallt än, men snart så...

Eva sa...

Härliga bilder på mysig utflykt!
Men jag och värmen... Gör sällskap med "Ferdinand".
(Den blir ÄN mindre kär när gamlingen pustar.)