måndag 5 november 2012

Ett oglamoröst uppfödarliv

Att vara hunduppfödara är fantastiskt. Att få se ett nytt liv födas och utvecklas. Men det finns mycket runt omkring som är rätt oglamoröst. Min tik Sigrid valpade ju häromdagen. Allt gick bra och Sigrid är en jätteduktig mamma. Men hon har varit rätt risig i magen. Det har med andra ord torkats en hel del kroppsvätskor.
Sigrid med sina valpar
Tur att det finns Stomax att ta till. En räddare i nöden. Nåja, det är rätt vanligt att tikarna efter valpning är dåliga i magen, särskilt om de ätit många moderkakor.

Fina Tuss
Sen har vi det här med väntan. Tuss och Sigrid parades samma dygn och jag trodde faktiskt att Tuss skulle vara den som skulle valpa först. Det har inte blivit mycket sova de senaste dygnen. Men i natt tror jag de vita valparna kommer. Å andra sidan har jag trott det de senaste dygnen. Bilderna på Tuss tog Danne precis innan parningen.


Undrar hur många valpar det egentligen finns i den där runda magen? Hoppas på 5 valpar. Det är lagom!


Jag har klippt bort en hel del på magen och även tvättat henne med kloramin (antibakteriell lösning) i förebyggande syfte. Jag vill ju inte att hon får svamp under magen nu när hon börjar bli varm och svettig. Då blir ju valparna i sin tur alldeles bruna om nosen vilket jag avskyr på vita hundar.

5 kommentarer:

Eva sa...

Då håller jag tummar för 5!
Otroligt söt tjej:)

Emma sa...

Spännande! Hoppas det går bra för Tuss!

Cruellas sida sa...

Spännande och jobbiga dagar förstår jag.

Ulf sa...

Hoppas att det hänt nu och att det har gått bra.
Ulf

Elin sa...

Va spännande!