torsdag 20 december 2012

Tillsammans är bäst

Ni som har följt bloggen vet att jag just nu har två pulikullar. Två tikar som parades på samma dygn med olika hanar! En svar tik "Sigrid" som den 3 november fick 3 svarta valpar och en maskad fako ( en hane och tre tikar). Vår vita tik "Tuss" fick sina valpar den 7 november. Det blev en vit hane och fyra vita tikar.

Csigoras Y-kull
Csigoras Z-kull
Häromdagen, eller egentligen natten, kom Carina (som äger valparnas pappor Zeke och Harry) förbi för att titta på småttingarna. Det är hon som tagit flera av dessa bilder, nåja, jag tog några med med hennes kamera! Carina var visst inte hemma förrän 5 på morgonen efter visiten...

Den vita "röda" tjejen är väldigt nyfiken!!
Tikarna har varit i samma valprum men med en hage emellan dem. Successivt har jag låtit dem vara tillsammans och nu är de ihop dygnet runt. Det är en så häftig upplevelse att se båda tikar hjälpa varandra med valparna och valparna tyr sig till båda tikarna.

Båda kullarna myser ihop!
Skönt med en extra-mamma att krypa in till!
Eller till och med krypa upp på!
Puss på dig!
Lilla Wilda som har färgen maskad fakó
Jag hade önskat att Wilda hade mer svart (mask) i ansiktet men hon har tillräckligt mycket för att bli registrerad med färgbeteckningen maskad fakó. Jag gillar annars henne teckning med mörka öron, svans, ben och nos
Jag gillar också att de vita valparna har så bra pigment!
Tack för bilderna Carina och lånet av kameran! Kul att du kunde komma förbi! Tiden går så fort, om ett par veckor är det dags att flytta. Men tills dess så njuter jag av att följa dessa två kullar och studera hur de interagerar med varandra. En sak är säkert. De har två supertrevliga och duktiga mammor som tar hand om dem! Jag har aldrig tidigare haft två kullar samtidigt. Det är därför extra kul att de fungerar så bra ihop!

2 kommentarer:

Anonym sa...

fint att se
/ Maritha

Eva sa...

Detta hade jag missat!
När jag jobbade på skotte-kennel fanns en kull skottar och en med "vavvor". Kul att se men lilla vavva-mamman var SUPERSUR på skottetiken som hon tyckte misskötte "barnen"... Verkar bättre hos er! :)