tisdag 8 januari 2013

Är det en fågel? Är det Stålmannen? Är det...

...är det Charlie George?! Ja, det är frågan. Var med Charlie George, Alice och Rufus ute på en mysig vandring i de ganska vilda skogarna här i det småländska höglandets sydligaste delar. Mitt ute i skogen hittar man ibland rester av mänskligt arbete. I det här fallet en gammal kvarnruin.


Sådana här relativt primitiva industriminnen kan vara rätt vackra ur rätt perspektiv. Eller hur?

Charlie George tog i alla fall chansen att testa sina vingar...


Perfekt hopp över det forsande vattnets kraft! Ser nästan ut som man photoshoppat in Charlie här, men icke sa nicke - en äkta flygande hund är han! Våghalsen...precis som vissa andra hundar!3 kommentarer:

Ulf sa...

Härliga bilder. Det är spännande och fantasieggande att hitta spår efter tidigare generationer ute i skogarna. Vi har hittat kvarnstenar och andra lämningar och då börjar man fråga runt och plötsligt så har man lärt sig lite historia om bygden man bor i.Extra viktigt kanske när man är inflyttad.

Eva sa...

Här finns gamla torprester i form av stenar i backen. Och det dyker upp äppelträd o prydnadsbuskar lite här och var. Viktigt för påminnelse att det är inte SÅ attans länge sedan detta inte var "häftig" storstad :)
Hälsa Charlie att det där skulle jag aldrig våga!

Dan Porsfelt sa...

Ulf: Visst har du rätt - är ju också inflyttad och tänker lite på samma sätt. Efter ett tag märker man att man vet mycket mer om såna detaljer, än de som vuxit upp i bygden... Fast de har dock andra lokala berättelser att hänga upp sin identitet på, som man aldrig får tillgång till som inflyttad.

Eva: Charlie hälsar att du nog är tuffare än du tror ;) Och visst är Sthlm en ung stad i gammal landsbygd, om man tittar utanför citykärnan!