fredag 6 maj 2011

Mimer har flyttat

Nu har min unga juniorhane Mimer flyttat på prov till sin nya foderfamilj. Jag håller tummarna för att det ska gå bra och hittills har allt fungerat. Det svider i hjärtat att skicka iväg honom men Mimer kommer nu kunna få betydligt mer uppmärksamhet. Tog lite bilder på honom innan han åkte.






8 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Riktigt vacker hund. Vi önskar honom och hans familj lycka till.
Ulf

Livet och vardagen sa...

håller tummarna för att det går bra denna gången!!

Sara sa...

Super fin kille håller tummarna att allt går bra för honom i hans nya hem.

Quila o Ronja sa...

Åh, hoppas verkligen att allt går bra. Han är ju en riktig snygging ;-)
Kram

Eva sa...

Ja hoppas verkligen det "klickar" rejält nu!
Härlig kille med det där "unghundiga" i ögonen! "Vad är det där? Vad händer? Måste kolla!" Så härligt att se men ack så jobbigt att hantera ibland...:)

veronica sa...

Vilken fin kille.
Lycka till till Mimer i hans nya familj, håller tummar, tår och klor för honom...

~~Sara~~ sa...

Åh...lycka till Mimer i ditt nya hem med din nya familj :)

Leif sa...

Hur gör man för att hålla ett djurs vita päls någorlunda ren? Är det ett evigt borstande som gäller?

Hundar gillar i och för sig att bada, men långt ifrån alla katter. Marcel accepterar det när han har skitat ned sig med något besvärligt, då vet han att badning gäller. Typ efter ha krypit under någon bil och oljat ned sig.

Men det jag undrar över är när jag försöker hålla hans päls i trim, dels med tillskott i maten men även att jag borstar honom regelbundet (vilket han gillar) så slår det aldrig fel när jag borstat honom extra noga och gjort honom fin så skall han genast ut och helvilt rulla sig runt i närmsta grushög, garageinfart eller liknande.

Morgonyoga? Det verkar vara rutinmässigt. Är det för att maskera sina dofter eller något nedärvt beteende? Det senare tippar jag på men en katt gör sällan något utan egen nytta.

Nu är det sommar på G, fågelsäsong och med alla förberedelser i naturen till djurens barnkammare. Försäkringsbolaget säger ingen kattsele, ingen försäkring. Därför får Marcel gå ut i kattsele flera ggr per dag vilket verkar vara okey för honom, att busa med mig. Men sen är han ju katt också och klarar öppna dörrar själv, smita ut genom fönstret, osv. Vilket han gör när han har lust och ibland skitar han ned sig något för jäkligt så det krävs långbad och grundlig rengöring.

Uppe i norrbotten förra året fick han springa helt fritt och klättra i träden. Han stortrivdes och kom stolt tillbaka vartenda dag jonglerandes med nyfångade möss som han ville skulle lagas till middag. Lämnade dem i köket och försvann sedan raskt iväg på nya upptåg. Sensommar och höst.

En dag kom han helglad och luktade riktig skunk. Det var dagen före vi skulle flyga söderut till ön. Jag vet inte vart katten hade varit och gjort. Det blev till att ta fram en badbalja, tappa upp ljummet vatten, hälla i lite schampo och försöka skrubba honom ren med en badsvamp.

Var det för han inte ville åka hem från sitt "sommarlov", eller var det för att tvätta av sig sommarens dofter och göra sig resklar? För en katt är tydligen dofter något ytterst viktigt.

Hur tänker hunden och pälsen är väl lika svår att hålla ren?