måndag 20 juni 2011

Skor som fått egna ben

Idag var jag ute i trädgården och rensade lite ogräs medan jag väntade på rörmokaren. När jag kommer in ser jag att alla skor är borta. Då menar jag alla och vi har många. Skor på skohyllan, skor i trappen, skor under skåpet och skor i gången. Det var gummistövlar, kängor, promenadskor, springskor, fina skor, fula skor, nya skor och slitna skor.... Alla var borta. Men inte helt, de vara alla placerade i en hög under vardagsrumsbordet.

Det var vår pulivalp Misha som tänkte att här behövdes städas lite. Jag hade så gärna velat se honom kånka på de stora stövlarna. Ingen sko var sönder. Har jag fått en apporteraden puli? Kanske kan träna honom att hämta och ställa undan skor i fortsättningen? Kanske var Misha lite understimulerad? Kanske behövde han nya leksaker?


Då kom räddningen med posten. Det var husse som vunnit i en bloggtävling och fått massor av roliga leksaker. De blev omåttligt populära. Trots att vi har hundbutik så har vi ju inte just dessa saker. Ibland tycker nog mina hundar att det är orättvist att de inte får leka med alla leksaker i butiken. I husses paket fanns pipdjur, leksaker att stoppa godis i , mysig filt att släpa omkring på och mycket mera. Hur kunde husse vinna så mycket saker? Det fanns en uppmaning att husse skulle ta sig en stor stark. Undrar vad han menar med det?

8 kommentarer:

Quila o Ronja sa...

Hahahaha, skulle gärna ha sett Mischa, konkandes på alla skor/stövlar. Duktigt att inte bita sönder. Kanske en liten "sko-samlare".
Vad kul med så fina vinster!!!
Tjingeling!

Katarina sa...

Så du har en skosamlare! Här hemma har vi en strumpsamlare...

Sofie sa...

En hund som samlar skor har jag aldrig hört talas om men det låter lite som mig. Tur att inga var sönder :) Men du kan väl lära upp henne att städa upp efter er. Det tycker jag var en bra ide

veronica sa...

Det hade varit en syn det, att se Misha släpa runt på alla skor, :-)) Vilken tur att inget var sönder iaf.
Här hemma släpar Pie, än så länge bara runt på sina saker. Favoritleken är är att brottas med "grönis" i biabädden så att man hamnar under fällen. Ute bär hon på allt hon hittar, en gång hade hon 2 pinnar och 2höstlöv i munnen..

Eva sa...

Du får söka RUTavdrag för städhjälp:)
Duktig kille tycker jag. Och uthållig! För vilket arbete han lagt ner.Fast egentligen skulle nog Tottes ägare uttala sig, för han är specialist på så'nt där.
Min Kasper tömde dock leksakslådan ibland på samma sätt. ALLT tog med till hans dyna under köksbordet...
PUSSA till duktiga killen från mig!

Ulla sa...

känner igen det där med att hämta skor. Så kul om matte eller husse ser det och springer efter:-)

Grabbarna boys sa...

Jo, ibland får de sina snilleblixtar de där vovvarna.
Här hade vi en liten händelse som också skulle filmats. Tyvärr blev det ej så.
Det var Vilgot som hade ett fullt shåå med att gömma ett ben.
Han provade på åtskilliga ställen innan han till slut grävde ner det.
Skulle varit filmat säger jag bara.
Ha det så bra.
Kram!!

Quila o Ronja sa...

Sv. Tack, vad roligt att höra dig säga! För mig finns inget annat sätt att ha hund, om du förstår hur jag menar. En hund är inte bara en hund, det är en livskamrat, som ger sååå mycket tillbaka.
Kram, kram