fredag 21 september 2012

Flygarvänner och fantastisk blogg!

Skrev nyss ett inlägg i CSiGORAs hundbutiksblogg om snygga pilotjackor vi fått in! I samband med inlägget, så snubblade jag över en fantastisk blogg från Kanada. Bloggen heter The Passion of Former Days och drivs av författaren och fotografen Anna Krentz, från Toronto.

Källa
Det som just den här gången fångade mitt intresse var bilderna i serien Wartime Pets. Det är så tydligt. Inga ord behövs. Det är krig. Det är ett helvete. Det är män och deras husdjur. Det är kärlek.

Källa
Tänk vad viktiga relationerna till våra djur är. För oss och dom. Men tänk hur mycket viktigare de kan bli i en tid av elände och saknad, hat, bråk och död.

Källa
Jag tror den sista biten mänsklighet finns i relationen till...våra husdjur.

6 kommentarer:

Eva sa...

Visst är det säkert så!
I den relationen, som är så "rak" och ärlig finns ju allt det som annars mest saknas i krig och katastrofsituationer.
Härliga bilder!

Grabbarna boys sa...

Härlig inlägg!!
Vov o kram!

Daniel sa...

Vet inte hur relevant bilden är, men kan sakna denna: http://i.imgur.com/EFr7o.jpg

Britt Marie o Rudi sa...

Ja, vilka underbara foton!

Ulf sa...

Bilder som berättar en historia och som man kan återkomma till är en fantastisk källa för tankar. Ibland känns det som vi idag är så måna om att ta bort saker i bilderna istället för att se vad som egentligen fastnade på bilden. Ett tvärtomtänk som jag har svårt att förlika mig med. Fast det är väl åldern, som allt annat suck:)

Dan Porsfelt sa...

Ha, ha Daniel, intressant vinkel! Men det är väl det jag skrev, "den sista biten mänsklighet finns i relationen till våra husdjur". Bekräftar tesen väl, tycker jag.