tisdag 24 april 2012

Hur lyckas med din reklamfilm?

Trots att man inte sällan känner sig såväl översköljd av som överkörd av störtfloden av reklam- och marknadsföringsbudskap i vårt samhälle, finns tillfällen då jag fullkomligt älskar reklamfilmer. Några av de allra bästa är dessutom med hundar i huvudrollerna. Enklaste sättet att lyckas med reklamfilmen verkar det som; släng in en hund så löser det sig! (Tips till kungahuset i all välmening...)

Här kommer ett litet potpurri på några av mina favoriter. Urvalet av raser är inte slumpmässigt, ni får stå ut med en överrepresentation av en viss ungersk ras med rastaflätor och stark karaktär! (En av de hundar som ser ut som puli är dock inte en puli. Guldstjärna till dig som vet vilken ras det egentligen är! Svaret längst ner i inlägget sen.)

Först ett pubbesök:


Sen besöker vi Döda Paret i deras välstädade hem:


En tur till Norge skadar inte heller:


En man, hans öl, hans hund och hans...fotboll är ett återkommande tema. Och visst somnar man alltid ungefär vid 54 minuten :-) (Gammal Tips-extrasanning):


Alla har vi ju varit i parken med våra små vänner. Man är alltid synlig om man har hund. Speciellt om den, ja, ni vet...:


Och på tal om godsaker:Utvecklingen går framåt i städbranschen. Det visar nästa reklamfilm. Fast, när det kommer till städning är jag rätt traditionell känner jag. För "Inget slår en lätt fuktad rodexmopp" som man fick lära sig i lumpen (tack kapten Knutas på P18 i Visby...):


Norrmännen står även för den sista filmen i den här lilla kavalkaden. Igenkänningen är total!:


That's all folks! Eller, Konec, för oss sextio- och sjuttiotalister...

Dan Porsfelt - gästbloggare på Sociala hundar.
(Och rasen som inte är puli, men ser ut som puli är i video nr två uppifrån. Den som dyker fram under döda parets soffa är en corded Bichon Havannais!)

3 kommentarer:

Humlespunk sa...

Ha ha, makalöst! Tack för filmkavalkaden :)

Malin/BilboBlueEyes sa...

Åh, vad skoj! :-)
Jag lade en liten blänkare på min blogg om det här inlägget och din sida...

Dan sa...

Hej Malin. Kul att du gillade det! Och tack för länkningen! /Dan