torsdag 5 april 2012

Valpar - Kuvasz, Eurasier & Jack Russel

Vi har varit och hälsat på Camilla med familj. De har just nu så söta kuvaszvalpar. Mamma är ingen mindre än Minou (Csigora Karaoke Queen) och pappa är Fritiof (Csigora Fellini). Med de föräldrarna kan det ju inte bli annat än fina valpar!

Så roligt att träffa Minou & Fritiof igen!

Camilla med mamma Minou

Fina Fritiof

Camilla med en av sina sex dyrbara skatter! Här är de tre veckor gamla!





Valparna är verkligen jättefina! Längtar så efter egna valpar nu. Jag har ju två tikar som borde börja löpa när som helst! Hos kennel Sorschies kommer det också bli kuvaszvalpar nu i påsk! Hos Sorschies finns även Eurasiervalpar. Riktiga ligister;) 

Wilma med sina småttingar!

Även i Norge planeras det för kuvaszvalpar efter Csigora Joy och Csigora Fehér-Kasz. Det är hos kennel Fjellflocken. Just nu har Fjellflocken vilda Jack Russelvalpar. Nåja, valparna har inte hunnit bli så vilda ännu, men vad kan man vänta sig av Jack Russel om annat än fullt ös?

Två veckor gammal Jack Russel valp hos Fjellflocken

Faktum är att de lugnaste valparna jag vet är kuvaszvalpar. Många tror att större raser är mer krävande än mindre - så fel man kan ha! Jämfört med mina puli så är kuvaszerna så coola. Nåja, kanske inte Eira då;) Hon är extremt sprallig för att vara kuvasz - mer i luften än på marken. Kanske ett agility-ämne?


Själv badar jag hundar för fullt nu, för vi ska på inofficiell hundutställning i Moheda, på fredag! Då ska vi se om Eira kan hålla sig på marken och om pulisarna Misha och Pie låter domaren känna igenom dem!


Ha en bra skärtorsdag!

8 kommentarer:

Urban Medin sa...

Oh vad underbart :)
Nu är det bara för sjukt vad vi väntar på att få oss en liten Kuvasz.
Tack för dessa bilder och en glad påsk på er :)

Humlespunk sa...

Hu vilka sötingar, jag kan riktigt känna valppälsen och valpdoften...

En glad påsk på dig :)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Som vanligt blir man helt knockad av valpbilderna.
Glad Påsk.
Ulf

Livet och vardagen sa...

kuvaszvalparna är ju så söta!! Men jag skulle nog ändå vilja ha en Eurasier som sällskap till Asta när vi har bestämt oss för en hund till.

Lyckopiller sa...

Åh vilka underara valpar, men ack så svårt att sälja bort dom ;D

veronica sa...

Så härliga bilder åter igen. Och man blir ju så valpsugen. Vet inte om kuvaszvalpar är lugna, men jag vet att pulivalpar är sjövilda. Jämfört med en pulikull på 4 st och en blandiskull schäfer/coliie på 8 st så var garanterat blandiskullen lugnast...

Elin & Billy sa...

Åhh så söta valpar! Man bara smälter ju!

Elin sa...

oj oj, mycket valpglädje nu!