söndag 10 juni 2012

Vilket land håller din hund på?

 Att många av oss här i landet håller på Sverige under fotbolls-EM är nog rätt givet. Själv har jag av olika skäl sympatier också för Polen. Många i vårt land har givetvis också sympatier för andra länder, som man härstammar ifrån. Eller som man i vår globaliserade tid antingen kanske bott och arbetat i, eller bara identifierar sig med på basis av en medialiserad bild av landet och dess kultur ifråga. Men, när du och din hund sitter framför TV'n och hejar på ditt favoritlag, vet du vad din hund egentligen håller på?


Danmark slog genom ett disciplinerat försvarsspel och giftiga kontringar ett favorittippat Holland igår. Jag ser framför mig en och annan Grand Danois i landet som jublar höggljutt! Du med Holländsk herdehund kan dock räkna med rynkad panna och ångest inför resten av matcherna i gruppspelet...

Våra egna ungerska rashundar visar ett mycket förstrött intresse för turneringen efter att Ungern återigen misslyckats i ett kval. Ett undantag är min vän pulin Charlie George som har ett grundmurat fotbollsintresse. Vi nöter soffans (avbytarbänkens...) skinn framför de flesta matcher!

I kväll är det återigen två mycket spännande och på förhand ovissa matcher som visas! Först ett ekonomiskt krismöte Spanien (grattis till lånet på nära 900 miljarder kronor...) mot Italien. Kommer landets Perro de agua español att bada i närmaste fontän i kväll? Eller kommer våra Cane corso-hundar avge djupa skall av triumf efter att ha fått spanska försvaret på knä? Ekonomer har dock redan räknat ut att ett franskt EM-guld är bäst för världsekonomin. Visste väl varenda papillon i landet redan...

Sådär kvart i elva i kväll väntas matchen Irland-Kroatien vara avgjord. De irländska varghundarna här i landet har längtat efter att Irland åter kvalificerat sig till ett slutspel. De är klart hungriga, sägs det! Våra prickiga dalmatinerhundar, som ju har Kroatien som favoriter, matchar fotbollslandslagets närmast prickiga (vit-röd-rutiga egentligen) tröjor. Finns en möjlighet att de irländska varghundarna är lite tröga i backlinjen mot de närmast vinthundssnabba kroatiska dalmatinerna! Sägs att irländska förbundskaptenen italienaren Trapattoni funderat på att slänga in irländaren på videon nedan...Bollek är många hundars favoritlekar. Där skiljer sig inte leksinnet från oss människor speciellt mycket! Må bäste hund vinna!

Dan Porsfelt - gästbloggare hos Sociala hundar

6 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Helt underbart inlägg - obs! ingen fotbollsvits.
Nelson är helt säker- Är man German Shepherd så är man. I hans fall är det det Sverige eller Tyskland som är favoriter. Sverige måste ju få västgötaspets på anfallet om vi ska lyckas , det tror N och jag.
Själv håller jag av en mkt konstig anledning på Italien. Jag anser att Prandelli är den skickligaste coachen. En trevlig italienare som har fått ta hand om det skandalomsusade fotbollslandets i dubbel bemärkelse spelskickliga spelare.Ingen avundsvärd uppgift.
Nu börjar det om några minuter!
Ulf

Humlespunk sa...

Då borde ju Spunk (Berger des Pyrénées, Fransk vallhund) heja på Frankrike. Fast hon gör inte det. Hon bara sover i soffan om kvällarna, och lyfter eventellt på nosen när husse i huset tjoar över något fotbolligt.
I vårt fall är det nog brist på matteligt fotbollsintresse som smittat av sig på hundarna i huset ;)

Vanja sa...

:D Det kan inte vara lätt att vara lydig när man är en liten bolltokig vovve på fotbollsmatch :)

Katarina sa...

England, of course!
/Nanna och Leia

Dame Eliza sa...

Borde väl vara England för Jack Russells. Men jag tror de helt enkelt hejar på det lag som har bollen eftersom de är bollgalan!

Men efter att ha sett en arg, svärande och upprörd husse vid gårdagens förlust mot Ukraina vill de nog helst inte att vi tittar på fotboll över huvudtaget:)

Elin sa...

hihi, mina pudlar..det borde ju vara Frankrike? :D