lördag 30 juni 2012

Fullt ös

Fullt ös - medvetslös! Så har bokstavligen denna dag sett ut. Först alla förberedelser i butiken inför Bergveckan som startade klockan 12 idag. Fint väder hade vi och jag fick en hel del trevligt besök i butiken under dagen! Många bor inte långt härifrån och jag fick skäll för att jag inte marknadsfört hundbutiken bättre! När vi stängde klockan 19.00 var jag helt slut och somnade nästan vid bordet efter att ha avnjutit Alice goda mat. Men nu började nästa skift - att ägna mig åt mina egna försummade hundar.

Valparna har nu blivit två veckor och det var dags att klippa de små valpklorna. Sammanlagt klippte jag 126 klor! Mamma Bella hade fått början till svamp på magen, det kan lätt bli så av kombinationen mjölk och värme. Jag rakade därför bort alla päls på magen, masserade sedan in henne i olja. Det här med olja är ett tips från en duktig veterinär. Sen schamponerade jag henne och avslutade med balsam. Normalt är peveryl (mot fotsvamp) suveränt när hundarna får svamp under trampdynorna eller andra veck som det kan uppstå i. Men jag vill ju inte gärna använda det på tikens juver medan valparna diar. Annars är det viktigast att hålla det rent och torrt. Potatismjölk kan ibland fungera då det suger upp eventúell fukt.

Sen tog det tredje skiftet vid att ta hand om webbutiken och packa nya beställningar. I morgon öppnar vi klockan 12 igen! Kom gärna förbi! Avslutar med några bilder på Eira som liten valp. Snart är mina knyten i valplådan så här stora!8 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag blir svettig bara av att läsa. Full fart- ja, det förstår jag:)

Humlespunk sa...

126 klor! Jag som "gnäller" om att Spunk har 22...

Cruellas sida sa...

Wow....ingen rast och ingen ro...

Sara sa...

Ja jisses... *bara* 126 st?.. ;)

Stressigt men kul kan jag tänka mig
och du får dagarna att gå ;)

Kram

Vanja sa...

Full rulle med andra ord. Roligt att höra att det är ruljans. Vilken gudomligt söt valpsing!

Pailina sa...

Oj vad söt och dunig liten valp!

Bordercolliebloggen sa...

Söt som socker!!!

Eva sa...

Jag har inte lyckats kllura ut hur många de rär än... Men det löser sig väl:)
Hoppas ni får en riktigt bra Bergsvecka (eller är den slut? Jag är ju totalt borta numer:( )
Fint du skrivit om Trassel och kul om alla egna idéer och hur hundar tar efter en del "flockspecifika" göranden.
Ha det gott!