söndag 19 augusti 2012

Äntligen - hunden jämställs med surdegen!


AFP rapporterar idag att ett sedan länge efterlängtat jämställdhetsmål äntligen uppfylls. Hunden jämställs med surdegen! Ett sedan länge framfört krav i hundkretsar, som vi alla vet. Och var är det som utopin förverkligas, om inte i det förlovade landet. Ja, det är alltså i New York som världens första lyxhotell för hundar öppnar i dagarna.
Du, hund, kan bli hämtad hemma i en Lamborghini. Checka in i receptionen, bli varligt förd till sviten, där godsaker, sköna fåtöljer, lyxsäng, mysiga mattor, platt-tv och dvd med mera väntar. Och som du väntat på detta! Och vad du är värd det!

Sysselsättningen ordnas genom besök i gymmet där en personlig tränare tar hand om dig när du svettas i "ekorrhjulet". Sen väntar kanske pedikyr eller en promenad. Som en av ägarna säger: "A lot of the girls dogs love to get their nails painted in different colors.". Vi kan väl säga att jämställdhetskampen mellan hundkönen ännu har en bit kvar i USA.

"Kalli livin it up in Uber suite" Foto: D Pet Hotels
Hungrig efter gym och spa? No problems! Restauranten med välrenommerade toppkockar står självklart till ditt förfogande. Du kan svulla som en hundarnas Jan Stenbeck eller Mr Creosote med gott (?) samvete! Servicen ska vara "immaculate" som Gordon Ramsay skulle sagt.

Ja, nu kan alltså hundar äntligen känna sig jämställda med surdegarna, som Stockholms söderhipsterfamiljer kan checka in på surdegshotellet Urban Deli, som givetvis ligger i hipstermeckat "SoFo" på Södermalm, när de med ojämna mellanrum lämnar malmen. Liberté, égalité, fraternité, pour tous les chiens!

Fast i det förlovade landet USA är vissa hundar mer jämlika än andra. För smakar det så kostar det. Prislistan är inte anpassad för luspudlar och dog-trash från de mer slitna delarna av stan. Jämställdheten med surdegen är en dyrköpt historia.

Vad var det herr Fylking brukade utropa när nobelpristagaren i litteratur presenterades av Horace Engdal, innan han blev portad?

Äntligen!!

3 kommentarer:

Eva sa...

Ja - ÄNTLIGEN!
Äntligen kan vi bli behandlade efter förtjänst!
Assar och (en ngt skeptisk Jesper
Matte? Hon bara suckar...

Vanja sa...

Och Alfons som redan är en brat skulle bli stört omöjlig efter en sådan hotellvistelse. Nej, jag skickar honom hellre till ett survival camp någonstans i Norrbotten som har "Vi gör hund av vovsegull!" som slogan.

Elin sa...

hihi så typiskt mig..fick knappt in någon information av texten utan stirrade direkt på den lilla fluffiga pudeln i sängen =) <3