söndag 5 augusti 2012

Vuxen kuvasz söker nytt hem

En kuvaszhane som  precis fyllt två år söker nytt hem. Jag fick hem honom i fredags och kan konstatera att det är en väldigt snäll hane mot såväl barn som vuxna. Han har även lekt med mina tikar. I sitt förra hem bodde han med tre andra hanar utan problem. Jag tror ändå det är bäst att han hamnar i ett hem utan andra hanar.


Bosco är liten för att vara kuvasz men än annars en väldigt rastypiskt kuvaszhane. Han har dock inte vuxit upp tillsammans med andra djur varför jag inte vet om han fungerar med får, katter eller andra smådjur. Han tycker inte om att bli instängd eller lämnas ensam längre stunder. Han bör därför inte bo i lägenhet. Det ideala vore ett hus på landet med inhägnad tomt, gärna hos en barnfamilj.


Bosco gillar att åka bil och vaktar den om någon kommer för nära. Han vaktar även sitt hus men så fort husse och matte visat att det är vänner vill han gärna vara med och kela. Han gillar verkligen att vara med och kryper gärna upp i knäet om han får.


Eftersom han redan är två år och behöver en del tid och träning är priset reducerat till 4000. Då får du en renrasig kuvasz med mycket bra stamtavla. Båda föräldrarna är utställningschampion med A-höfter och PRA-prcd clear. Det innebär att alla valparna är helt fria från ögonsjukdomen PRA-prcd. Bosco är bror till vår Eira. Bosco har aldrig varit sjuk eller haft några problem med sin hälsa.


Vi önskar omplacera honom omgående och hoppas att vi kan hitta ett riktigt bra hem till denna keliga kuvaszhane. Om du är intresserad kan du mejla csigora@hotmail.com eller ringa 070-8988360


Du kan läsa mer om rasen här: Om kuvasz Vill du hellre ha en valp så har vi valpar som blir leveransklara 10 augusti. Söker även fodervärd!

5 kommentarer:

Eva sa...

Håller allt för att han ska hitta en ny familj! Jättesöt kille!
Pussa till han från mig.

Livet och vardagen sa...

Hoppas han får ett riktigt bra hem!!

Malin/BilboBlueEyes sa...

Det är så tråkigt när en hund måste byta hem. Håller tummarna att han får ett bra hem.

Sara sa...

Har haft en kuvasz i familjen, men gick bort för 1 år sedan. Saknar deras personlighet och hundrasen.
Synd att han inte vill bo med andra han hundar då jag har en liten cocker.
Han ser så trevlig ut :)

Christina Klosterberg sa...

Han kommer väl överens med tikar, mina valpar och har bott med tre hanar. Tror det kan funka om det inte är en dominant hane och att du som ägare har erfarenhet av rasen. Hör gärna av dig igen! csigora@hotmail.com