tisdag 7 augusti 2012

Plagiaten borttagna och mycket lam ursäkt publicerad

Den bloggare som stulit våra (och andras) bloggtexter och publicerat dem i eget namn har nu plockat bort dessa. Det är bra. Det var det ena av två krav vi ställde för att inte vidta mer kraftfulla åtgärder. Men det andra kravet vi ställde är bara delvis uppfyllt. Vi krävde nämligen följande: "Vi kräver också en offentlig ursäkt där det tydligt framgår att du plagierat, stulit, våra texter och publicerat dom under eget namn. Den ursäkten ska du publicera på din blogg. Detta ska också ske omedelbart, det vill säga idag." 

Så här blev resultatet: 


Bedöm själv om du tycker att detta är en "offentlig ursäkt där det tydligt framgår att du plagierat, stulit, våra texter och publicerat dem under eget namn".

Jag tycker det var en oerhört lam ursäkt, långt ifrån vad jag förväntade mig. Bedrövligt, Elisabeth Wahlström, som du heter. Bedrövligt.

12 kommentarer:

Marie S sa...

Nej det var verkligen inte mycket att komma med!

HumleSpunk sa...

Det var en mesig ursäkt - men du får ju samtidigt tänka på att människan i fråga inte är van vid att skriva sina egna texter.

Du kanske kan skriva en ursäkt åt henne här, som hon kan kopiera och klistra in hos sig? För kopiera text från din blogg och låtsas att den är hennes, vet vi ju däremot att hon kan.

Skriva sina egna texter däremot, verkar hon ju inte kunna...

Britt Marie o Rudi sa...

Men åh, Humlespunk, så bra du skrev...jag kopierar det eftersom jag tycker samma sak!!

Det var en mesig ursäkt - men du får ju samtidigt tänka på att människan i fråga inte är van vid att skriva sina egna texter.

Du kanske kan skriva en ursäkt åt henne här, som hon kan kopiera och klistra in hos sig? För kopiera text från din blogg och låtsas att den är hennes, vet vi ju däremot att hon kan.

Skriva sina egna texter däremot, verkar hon ju inte kunna...

:-)

Katarina sa...

Det var inte en tillräckligt tydlig ursäkt, tycker vi!

Eva sa...

Det där kunde ju ha gällt om hon gjort som jag - citerat eller hänvisat och angett ert namn (fast hon då glömt den detaljen...)
Det är väl lite pinsamt att ha blivit påkommen antar jag, men det där är ingen ursäkt i egentlig mening.
Om jag visste hur man gör skulle jag för övrigt gärna kopiera Humlespunk jag med:)

Anonym sa...

Jag vet vem hon är och har förstått att dessa texter inte har varit hennes! Dels så vet jag att hon inte är på utbildning som kennelkonsulent!

Din blogg är inte den enda hon har kopierat.

Kennel Skybar nämner du
hundutbildaren.bloggplatsen.se är en annan.
Även denna har hon stulit material ifrån:
valporama.wordpress.com/

Sara sa...

Jaha vad ber hon om ursäkt för då?? Tycker Humlespunks ide är bäst ;)

Anna, Kompis o Daisy sa...

Bedrövligt!! *morr* Det där är inte ens ett försök till ursäkt! Usla, usla människa att stjäla andras arbete... Jag skulle inte acceptera det där. Det krävs en rubrik som tydligt visar att hon har stulit text från andra och att det i ursäkten framgår att hon har publicerat andras texter/arbeten under eget namn och att hon medvetet har låtit bloggläsarna tro att hon har författat dem. Sen vill man ju se att hon inser att detta är fel, omoraliskt och faktiskt olagligt. Punkt.

HumleSpunks idé tycker jag låter toppen! Allvarligt. Skriv en text inkl. rubrik som du kräver att hon postar i sin blogg som ursäkt. Hon kommer ganska säkert aldrig kunna författa en riktig ursäkt själv...

Christina Klosterberg sa...

Trots att allt detta är så sorgligt skrattade jag gott åt Humlespunks idé som sedan även kopierats:) Får väl bli så!

Grabbarna boys sa...

Jepp...vi håller med!
Världens mesigaste ursäkt faktiskt!
Vov o kram!

Dan Porsfelt sa...

Jag ler varmt åt era kommentarer och gapskrattar efter att ha läst vissa av dem!
Ctrl-c, ctrl-v kan ju bli en skön konst också, märker jag!
Anonyms kommentar från 11.18 gör mig både bedrövad och förbannad.

~~Sara~~ sa...

Det där *pekar* kallar jag inte för en uppriktig ursäkt... fast det är klart om hon varit uppriktig rakt igenom hade hon ju nte stulit och kopierat...

Kram