tisdag 15 februari 2011

Westminster 2011

Då pågår USAs mest prestigefyllda utställning. Det är bara de mest vinstrika hundarna inom varje ras som får delta. Det kan jämföras med CRUFTS eller Världsutställningen. Det hela började igår då det bl a var pulis tur att bedömas. Vann gjorde en australienskfödd puli vid namn Ch Cordmaker Rumpus Bumpus. Stolta ägare är förutom uppfödaren Sue Huebner även Jacquelyn Beaudoin & Franco Licciardi. Bäst i motsatt kön (BIM) blev GCH Fuzzy Farm Twist And Shout. Uppfödare och ägare är Alice Lawrence & Steve Lawrence.

Här finns en länk där man kan se video på bedömningen. Det är bara att klicka sig vidare till den ras man vill se. Alla raser har dock inte hunnit bli bedömda ännu men efterhand kommer filmerna uppdateras. Exempelvis så gick kuvaszen tidigt i morse men där finns i skrivande stund ingen film upplags ännu. Det är bara att gratulera alla vinnarna!

Wesminster 2011

När vi pratar om stora utställningar så har vi beslutat att inte åka till världsutsällningen i år. Det innebär att Eira inte kan bli juniorvärldsvinnare som planerat:) Anledningen är att utställningen är i början av juli i Paris. Vi känner att det är en dum tid på året att kuska runt i en bil med hundar. Men Eira verkar lika glad för det:

Är man i Paris vill man ju se lite också. Så vi bestämde att ta Paris en gång - utan hundar. Jag gillar Frankrike skarpt särskilt Dordognedalen. Men något Frankrike i sommar blir det inte för vår del. Vi satsar istället på Europavinnare i Holland i början av Oktober. Då får alla kuvaszer se upp för dessa töser:

Minou

Eira

6 kommentarer:

Eva sa...

Tycker inte heller lång bilresa mitt i sommaren låter som nå'n höjdare, även om det väl hade varit kul ta upp henne där.
Och så den där bilden på Minou... Jag får en underligt stark gos-lust när jag ser den mungipan och det örat:)Får väl överfalla nå'n amris...

Quila o Ronja sa...

Vad kul att se....tack för länken. Då säger vi se upp till alla som ska ställa i Holland ;D
(Hur kommer det sig att det ramlar in så mycket reklamsidor, när jag hälsar på här?)
/Susanne

Team Nelson / Ordringen. sa...

Det är nog ett klokt beslut. Samtidigt är jag imponerad av den klass du har på dina hundar.
Fantastiskt arbete!!!
Ulf

Montezuma II sa...

Att världens bästa utställningspuli heter Rumpus Bumpus säger väl ganska mycket om rasen i stort? Eller kanske om uppfödarna.

Sara sa...

Finns som sagt andra äventyr än att sitta i en varm bil ända till Frankrike med hundar mitt i sommarn. Det är ju ett äventyr bara att åka till badet på somrarna med hundar ;)

kram

Quila o Ronja sa...

Sv. Japp!!! Nu är den borta ;D
Sa jag att det var jättefina bilder på dina fina vovvar? Säger det gärna igen - "Jättefina bilder på dina fina vovvar" ;-)
Ha en skön kväll
Kram
Susanne