söndag 9 oktober 2011

Florens

Här kommer lite mer bilder från vår Italienresa. Den här gången från Florens. Här är så vackert att man tappar andan. 

Byggnaderna, skulpturerna, torgen, kyrkorna, fasaderna - ja hela staden är helt fantastisk. Det är som en resa tillbaka i tiden. Det mesta är bevarat sedan Dantes tid. I allafall de yttre fasaderna.


Florens har definitivt den vackraste katedralen jag varit inne i. Santa Maria del Fiore är imponerande.
Det märks att man börjar bli gammal när man till slut inte orkar ta in mer vackert. Dessutom var det väldigt varmt med långa köer till de kända konstmuseerna. Min mamma och jag tog det därför lite lugnt medan min dotter på egen hand fick beundra kända verk från Michelangelo, Leonardo Da vinci, Donatello mfl. Vad jag gillade mest med Florens var lekfullheten i arkitekturen.Sen var det skönt att bara slå sig ner och äta något gott och bara andas in Florens. Det som vi förvånades över var att vi inte hittade några konstnärsaffärer för att köpa konstnärsmaterial. Men de ligger säkert någonstans utanför turistzonen.


Det märktes att min dotter verkligen trivdes i Florens. Hon hade kunnat stanna betydligt längre. Tänk att min yngsta dotter blivit så stor.


Efter Florens tog vi tåget till Monterosso i Cinque Terre. Som ni som följt bloggen redan vet så blev vi ju blåsta på vårt hotell när vi kom fram. De sa att vi avbokat vårt rum så vi fick snällt leta efter annat boende. Givetvis anmälde jag detta till bokningsfirman Hotels.Com - de har granskat ärendet och ger oss 1000 kr som kompensation. Jag hade inte förväntat mig något så jag blev glatt överaskad. Det tackar vi för!

3 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

En av våra döttrar läste ett år i Florens och vi besökte henne på våren och blev lika knockade av denna intensiva och vackra stad som ni. Vi har pratat många gånger om att åka tillbaka och det blir säkert så nångång.

Quila o Ronja sa...

Wow, vilka vackra byggnader! Katedralen är helt otrolig. Har aldrig varit i Florens tyvärr. Kanske något att fundera över ;-)
Fina bilder i alla fall.
Ang. den otrevliga "människan" så handlar hennes kommentarer inte om bloggen, eller hundarna, bara massa svammel som jag inte förstår. Otrevligt svammel, helt enkelt!
Ha det gott

Ulla sa...

vilka vackra bilder du har tagit!! Hälsar Ulla