måndag 16 juli 2012

Present till hund - hur gör du?

Vi ska snart iväg på ett sedan länge efterlängtat besök till Jork, utanför Hamburg. Där vankas vardagsrumsspelning med ett av våra favoritband, Dead Guitars, grillning och fest! Ska bli jättekul! Våra värdar där nere har en hund. En trevlig prick som heter Sheila. En katt finns också i familjen. Då inställer sig en mängd frågor...

Tar man med present till hunden? Bara till hunden? Eller ska kattskrället ha en också? Räcker det med att bara ta med present till hunden, eller ska människorna också ha? Kan man skippa present till hunden?

Och om man tar med present till hunden, vad är acceptabelt? Ett litet tuggben? Eller känns det snålt? Ett gigantiskt Älgtuggben? Kanske lite överdådigt - då ställer man kanske husse i huset i dålig dager som själv inte kommer med ben för 220 spänn till vardags? En leksak då? Men det kanske inte är en leksugen hund? En fäll? Funkar nog alltid - men är den snygg nog? Och kul nog?? Oxfilé? Känns konstigt när man är vegetarian själv... En liten påse foder? Men om hunden har känslig mage? En Wiggly-giggly? Hållbar och kul förvisso, men så estetiskt tilltalande är den ju inte...

Ja, frågorna tar egentligen inte slut här, ju. Ord som allergi och kulturkrock far förbi i mitt huvud. Jag menar till och med nallebjörnar kan ju vara politiskt sprängstoff här och där, när de kommer på oväntat besök! Till exempel...

Hur "gör man"? Hur gör du? Och vad tycker hyfs- och etikettexperten Magdalena Ribbing i frågan...

Funderar vidare och lyssnar på Dead Guitars tillsammans med gamle svartrockarikonen Wayne Hussey (The Sisters of Mercy, The Mission):15 kommentarer:

Rudi sa...

Klart jyckan ska ha en present att öppna. Kattskrället behöver inget. Ta med en smaskig liten godispåse, krångligare behöver det inte vara. Men slå in den i slitvänligt omslagspapper, det är vikigt!

PS Matte hälsar till Hamburg och säger att Rock die Strasse är hennes favvoband därifrån!

Sofie sa...

köp nått gott till hunden och en liten leksak till kattskrället. Har aldrig tänkt så men varför ska inte kattskället ha en present haha.

Dan Porsfelt sa...

Tack för tipset Rudi! Slitvänligt ja...där uppstår nya frågor. Duger sånt där vaxat hyllpapper? Eller funkar det med den klassiska nödlösningen ugnsfolie? Ilar det i såna fall i hundtänder som i mina när man biter i folie, eller är det pga mina amalgamfyllda dåliga tänder...?

Tack för tipset om gatubandet Rock die Strasse!

Vanja sa...

Köp varsitt ben till husse och matte, en strömming till katten och en flaska whiskey till hunden så blir alla nöjda och glada :)
Ha en trevlig resa!

Dan Porsfelt sa...

Hej Sofie! Gillar din jämlikhetstanke! Fast hade man frågat kattskrället hade det nog låtit "Varför ska den klumpiga hunden ha nåt gott. När jag finns! Purr"...

Dan Porsfelt sa...

Ha, ha, Vanja - nu börjar vi närma oss en lösning!!

Rudi sa...

INTE ugnsfolie!!!! Matten dånar vid tanken! Tidningspapper är miljövänligt och billigt och slitvänligt, tycker jag själv.

anna sa...

Även om jag måste ge dubbla tummar upp till Vanjas förslag, så är mitt egna (mycket seriösa ;P) strunta i present till husdjuren - klappa om dem ordentligt när ni är där (om de vill... ;)

Köp en flaska vin till värdparet (som ni såklart ser till att dricka tillsammans en kväll). Jag vågar nog påstå att risken att djurpresenter går fel är ca 95%... Är det inte känslig mage och diet, så är husse allergisk mot pipdjur... ;)

Dan Porsfelt sa...

@ Rudi: Tidningspapper är en lysande idé. Fast, vilken j-la tidning ska man ta? En högerblaska i mängden? En lättviktig kvällstidning? (Norrskens-)Flamman eller Arbetaren, med de vänstervärderingar som följer med? Äh, vafan, det får bli husorganet. Djurgårdens medlemstidning Blåranden alltså :-)
@ Anna: Mm, risken finns... Och pipdjur är ett djävulens påfund! En hund hos oss ÄLSKAR en mjukistrumpet med tillhörande trudilutt. Han är också morgonpigg dessvärre...

Rudi sa...

Alltså, så här var det: Matten hade en karta med erat hus utmärkt på, för vi skulle ju åka precis förbi hos er, nästan, men så såg hon att affären var stängd på helgen, men så tänkte hon att vi kunde ju ringa och se om ni var hemma i alla fall, men så spöregnade det när vi åkte förbi på nervägen, så då kollar vi på hemvägen i stället tänkte vi, men när vi åkte hem var jag så attans slutkörd och utpumpad av alla intryck och äventyr (jag är bara en simpel bonngrabb) så mina ögon gick i kors innan jag kravlade in i bilen och så somnade jag och snarkade innan vi lämnat downtown Växjö ens, så då var det inte läge att väcka mig och kräva att jag skulle vara social och trevlig på hos er.... (Jag har sovit i 24 timmar, så attans trött var jag). Men nu har matten koll på var man svänger in en annan gång när jag ska till Växjö!!!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Här duggar tipsen tätt. Tänkte föreslå några burkar tyskt öl från Lidl. Det är inte klokt så glada de skulle bli då.
Hunden ska få värmländsk hackkorv.
Vad ni slår in det i är inte så noga.
Kanske katalogpapper från Stena Olssons Companie.

Trevlig resa i alla fall även om mina tips inte var de bästa.:)

Eva sa...

Tips har ni fått så ni nog klarar er!
Förstår väldigt väl att ni ser fram emot eventet!

Dan Porsfelt sa...

@ Ulf: Tackar, den värmländska hackkorven lär nog göra succé! Blir lite omväg för att få tag på den dock, det vimlar inte av hackkorv här i Småland. Lammhults isterband istället som gäller här ;-) Inslagningstipset får dock hög poäng, lät snofsigt!
@ Eva: Jo, det är faktiskt en höjdare med så kallade vardagsrumsspelningar - den närheten mellan dig och artisten (som ibland är närmast idol) före, under och efter spelningen är grymt skön!

Eva sa...

Dessutom ger smakprovet mersmak! Kanske kan hitta mer än Magic Pie att ha på YT när datorn kan användas...

Eva sa...

Dessutom ger smakprovet mersmak! Kanske kan hitta mer än Magic Pie att ha på YT när datorn kan användas...