måndag 22 oktober 2012

Charlie och giraffen på Djurgården

Underbar höstdag i Stockholm!

Och vad passar bättre än att ladda upp inför kvällens match - på underbara Stadion - mot GAIS, än att ta en långpromenad på Djurgården?


Som så ofta rör jag mig till Beckholmen, nedanför Djurgårdsstaden.

Beckholmen, en av mina absoluta favoritplatser! I alla fall fram till nu. Tyvärr under totalsanering och gentrifiering. Snart finns inga slitna, skitiga, mellanrum kvar i stan. Det gör staden så mycket tråkigare!


Än så länge står dock min favorit Giraffen kvar!


Charlie gillar också Djurgården!


 Å alla löven!!


Satt och filosoferade vid vattnet ett tag.


Precis vid den gamla adressen Alberget. Gissa vilken förening som bildades på adressen Alberget 4A...


Mot Östermalm och match på Stadion för sista gången i år, för min del!

3 kommentarer:

Eva sa...

Men snälla du...! Det är väl helt klart att Hammarby sjöstad är viktigare/snyggare/mer "prydligt och trevligt än gamla industirområdet?!? Njaa - till viss del kan jag väl hålla med, men jag håller med dig om det trista med att så få så'na där lite oplanerade, "det blir som det blir" områden får vara kvar. Man tappar mycket av stadens historia ofta. Saneringen av Beckholmen är dock av nöden antar jag, med all skit som lassats över den marken genom åren. (Och en gammal klasskompis till min bror ska visst starta ny restaurang där. Superduktig kille som jag önskar det går bra för:D)

Ulf sa...

Här hemma är det Mrs E som är djurgårdare. Det var hennes morfar, som var inbiten djurgårdare, som på något sätt lyckades ympa en gren på en tjej som sen kom att växa upp i Bohuslän, men som ännu ihärdigt hejar på "morfars" Djurgården.
Lycka till. Det behöver ni nog:)

Dan Porsfelt sa...

Hej Eva! Jo, förvisso är det väl bra att tungmetaller och liknande saneras bort, men precis som du skriver, saneras ofta historien bort i farten. Gentrifiering får inte sällan konsekvenser i form av segregering, där välbeställdas övertagande med fysiska eller mentala barriärer stänger de människor som tidigare befolkat platsen ute. Att Beckholmen/Djurgårdsstaden får en schysst krog, det var dock på tiden, hoppas din brorsas klasskompis lyckas! (Är det den som byggs precis vid bron kanske?)
Hej Ulf! Mrs E och hennes morfar är och var uppenbarligen genuint trevliga och rakryggade exemplar av mänskligheten! Hälsa varmt! 3-0 var skönt i höstkylan ;)