måndag 29 oktober 2012

Kuvaszvalp som söker nytt hem!

Kuvaszvalpen Lukaz kunde tyvärr inte vara kvar i sitt hem. Han är bara fyra månader och fortfarande en liten valp med allt vad det innebär. Han är otroligt trevlig i temperamentet. Gillar alla och van vid barn, andra hundar och katter. Här kan du läsa mer om Lukasz föräldrar: Bella & Gulyas.


Lukaz bor nu tillfälligt hos en vän i Värmland som också äger Lukasz pappa. Så pappa Gulyas och kuvaszdamen Diko hjälps åt att leka och fostra lille Lukaz. Vi vill helst att Lukaz hamnar hos någon som bor på landet och har en tomt som Lukaz kan få springa fritt på. Och vakta. För skaffar man sig en kuvasz så ska man veta att deras vaktinstinkt är medfödd och vaknar i samband med könsmognaden. Det gäller då att styra denna vaktinstinkt så att kuvaszen vaktar så som du vill att den ska göra.


Vi tror att Lukaz kan bli en suverän familjehund där det gärna får finnas barn. Han är koppeltränad och lyhörd så han passar bra för dig som vill träna lite utan högre tävlingsambitioner. Kuvasz är nämligen en ras som inte är så road av lydnadsträning. Däremot brukar de flesta vara väldigt duktiga på att spåra och arbeta med nosen.


Lukaz är en jättehärlig valp som förtjänar ett riktigt bra hem. Han är just nu bakhög, vilket många valpar är när de växer. För dagen är han även hastrång och öronen är något instabila. Vi tror därför inte att kan kan bli någon utställningsstjärna. Av den anledningen har vi reducerat priset för honom från 11000 till 7000 kr. Lukaz är annars fullt frisk och han har fått alla sina valp-vaccinationer så han behöver inte vaccineras förrän han blir ett år. Givetvis kommer han att ombesiktigas innan han flyttar hem till sin nya familj!


Är du intresserad av Lukaz så får du gärna träffa honom och vi dig. Hör av dig till csigora@hotmail.com och berätta lite om dig själv. Du kan läsa mer om rasen kuvasz här: Om kuvasz

2 kommentarer:

Elin sa...

åh va tråkigt att han inte kunde vara kvar i sin familj, hoppas han får komma till en ny snart! =)

Anne-Lee Kleveborn sa...

Vilken fin kille, underbara ögon <3
Saknaden är stor efter en vit väktare men det är tur att man kan kika runt på dina vackra hundar :)

Mvh
Anne-Lee