tisdag 13 mars 2012

Freestyle på Crufts

Eftersom jag själv har de ungerska hundraserna puli och kuvasz så höll jag givetvis extra mycket på Sveriges representanter, Lena och pumin Zing, när de deltog på årets freelstyle-tävling på Crufts i helgen! Svenskarna fick dock nöja sig med en 6:e plats i år. Men det var många grymma bidrag med! Se alla här:


Det jag gillar med nya former av hundträning/tävling som freestyle, är att fokus riktas mer mot samarbete än ren lydnad. Samspel framför disciplin! Här blir hunden inte enbart ett objekt utan ett aktivt subjekt som kan vara med och påverka!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att du kikade över till mig, så jag hittade dig :)

Puli är så fantastiskt fin hundras tycker jag, och när de dyker upp på agilitybanorna bara visslar det om dreadsen när de far fram :)

Och oj vad jag håller med om sista stycket i ditt inlägg. Positivt samarbete med sin hund, kan det bli bättre?

Jag lägger till dig i min läslista så jag inte missar nåt :)

Dame Eliza sa...

Nej, kadaverlydnad är inget för mig;) Alltså när en hund är som en robot och lyder minsta lilla vink. Jag gillar glädje, samspel och självständighet. Som med Penny, hon vet vad jag vill innan jag vet det själv. Jag brukar tänka att hon och jag lever i symbios! Men det kanske hör till ovanligheterna, så funkar det inte med Lukas (än)!

P.S Hundar sa...

Ja vi längtar lite både och! Men släde är bra mycket roligare än kickbike, en helt annan känsla, man kan ha fler hundar, det går smidigare osv :D

Cruellas sida sa...

Men jaaaa....freestyle är verkligen lydnad och samspel på hög nivå!