söndag 4 mars 2012

Om picknick-korgar, skidlöpare och konstnärer.

Söndagen den 4 mars. Kyligt ute. Men vi ska ändå ha picknick. Det smakar extra gott i naturen, särskilt när man promenerat en bra bit. I gårdagens inlägg från bloggen Team Nelsons finns en intressant analys hur promenader i naturen blir som ett motgift mot dagens stress. Det syns även på hundarna. Även hundarna dras lätt in i vår mänskliga stress. Jag är lite allergisk mot att lösa hundproblem med fler aktiviteter. Varför inte ta en riktigt lång promenad i skogen där hundarna kan springa lösa, nosa, leka, busa, spana och spåra?Idag domineras TV också av spår, nämligen årets Vasalopp. En gång i tiden åkte jag mycket längdskidor. Så långt som att delta i Vasaloppet blev det aldrig - träningsförhållandena i Stockholm var inte direkt idealiska - men min far var med ett par år. Nu är han med framför TV:n liksom många andra. Mediauppmärksamheten kring Gustav Vasas gamla spår har gjort deltagandet såväl till en arena att samla in pengar till välgörenhet, som till ren reklamverksamhet. Det som skiljer denna uppmärksammade händelse från andra stora sporthändelser är att "amatörer" dvs vanliga människor som inte kan räkna sig som proffs är med. Men utan träning kan jag inte tänka mig att man når mål. Årets vinnare blev i allfall Jörgen Brink, för tredje året i rad!

Gårdagen hade också en vinnare (egentligen två, men den ena var så usel att jag inte vill nämna den vid namn). Jag talar om melodifestivalen som hade en stjärna som lyste starkare än alla andra, det var definitivt Flinck. Trots en missad textrad här och där... Det märks att han är en stor konstnär!

Eira skäller på mig nu, hon säger att jag ska slita mig från datorn, packa ryggsäcken och sticka iväg ut i skogen! Bäst att lyda!

10 kommentarer:

Urban sa...

Vad härligt och vad fin hon är :)
Vi ska vara glada så länge man inte ändrat i Vasaloppet och kanske åka med bössa.
Mycket panga i skogen skulle det bli! :)
Bergman tog iaf silver i jaktstarten idag och grattis Sverige till det.
Hoppas ni får en skön tur i skogen.
/Urban

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag gillar den här bloggen. Du tycker och anser och har åsikter. Tankar startar och det är alltid nåt som man funderar på efter att ha läst.
Hoppas att fick en fin pick-nick.

e sa...

Alltid så fina bilder! nu ska jag in och läsa bloggen du skrev om i inlägget =)

Grabbarna boys sa...

Håller med Team Nelson....vi gillar också den här bloggen som innehåller så mycket tänkvärt.
Hoppas dagen i skogen gick bra.
Vov o kram!

Quila o Ronja sa...

Hoppas ni haft en skön dag i skog o mark. Livskvalitet, det är vad det är, att få vara ute i naturen. Har man dessutom sällskap av härliga hundar, så blir det bara bättre :-)

Cruellas sida sa...

En bekant till oss placerade sig på 138:e plats i Vasaloppet. Det är bra jobbat!

Anne sa...

Underbart Christina, håller med dig om att naturen har stor läknings kraft på både oss och våra hundar, fortsatt bra dag önskas dig från mig och mina vovvar.
Kram Anne

Lindassphoto - fotoblogg sa...

Hej! Skulle du vilja vinna ett valfritt filter från tvspelsweb för max 200 kr? Läs mer här: http://lindassphoto.blogg.se/2012/march/fototavling.html#comment :D

P.S Hundar sa...

Håller med, våra hundar blir så mycket lugnare och harmoniska av en långpromenad i skogen än ett lydnadspass (då märker vi ingen skillnad på dom). Dock klarar dom sig i flera dagar utan aktivitet också, även om vi har rätt energiska raser. :)

Quila o Ronja sa...

Tack!! Det är hundarna som håller mig "på banan". Helt ovärdeliga, när det gäller att må bra. Alltid en glad svans, alltid en slick i ansiktet. Vad vore livet utan dom?
Allt gott