fredag 30 mars 2012

Inget för kräsmagade

Det har varit några jobbiga dagar. I söndags fick vi åka in till Djursjukhuset med vår 12-åriga pulitik Trassel. Efter att ha kräkts upp två använda tamponger var hon fortfarande dålig och försökte kräkas. Inne på djursjukhuset konstaterades att det fanns fler tampinger kvar i magen. Det gick att känna utanpå men röntgenbilderna visade inget.
.
Trassel fick vara kvar med dropp och nya plåtar fick tas med kontrast-vätska. Det som kan vara farligt är om dessa främmande föremål fastnar i tunntarmen. Det kan spräcka magsäcken och man kan då behöva operera. Har den bara kommit ut i tjocktarmen kan det komma ut den naturliga vägen. Eftersom Trassel är så pass gammal och dessutom har fått blåsljud på hjärtat, på äldre dagar, ville jag helst inte operera henne. Det var därför en stor lättnad när man via röntgen konstaterat att tampongerna som var kvar hade passerat till tjocktarmen. Då fick hon åka hem och blev snart pigg igen. Idag fredag är hon som vanligt igen.

Trassel bor normalt hos min son men han har ju stuckit iväg på sin långresa. Nu bor Trassel hos min sons flickväns mamma. Som tur är inte så långt ifrån oss. Tyvärr hade vi inte informerat om Trassels otrevliga böjelser. Hon är ju så pass gammal att hon inte borde stoppa i sig dylika föremål. Hon hade dessutom lyckats ta sig in i badrummet även om dörren brukar vara stängd. Därefter kände hon sin favoritdoft och lyckades även öppna en stängd soptunna. Det hade kunnat sluta illa men Trassel är en överlevare. Vi är alla så glada för att Trassel mår bra nu. Hon kommer alltid vara speciell. Hon är dessutom vår första puli. I 12 år har hon hängt med och vi hoppas hon får många år till!

7 kommentarer:

Sara sa...

Oj oj så himla skönt att allt gick så bra hopplöst med hundar som äter sånt dom inte borde.

Anonym sa...

Phu, vad skönt att det slutade bra!
(Vår förrförra hund, en tollare, äälskade bindor. Inte nödvändigtvis käka upp, men väldigt gärna finfördela. Uäk. Helt plötsligt blev alla väldigt duktiga på att stänga toadörren, för den som missade det fick städa upp.)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Det är inte roligt när de stoppat i sig nåt olämpligt. Skönt att det gick bra.

Livet och vardagen sa...

Skönt att det gick bra. Visst är de lite äckelpellar våra hundar:-)

Malin/BilboBlueEyes sa...

Skönt att det gick bra.

Quila o Ronja sa...

Oj oj, det hade jag missat...........så skönt när det går bra. Knasiga hundar, som stoppar dom mest konstiga saker i mun. Trassel borde ju lärt sig med åren ;-)
Skönt när allt gåt bra till slut.
Ha en bra söndag

Elin sa...

Usch, va jobbigt, tur att allt löste sig ändå.