lördag 3 mars 2012

Grupptryck, Malta och historiska träd!

Härligt, sol ute, då blir det en extra lång promenad med hundarna! Frågan är vart vi ska gå idag? Det är skönt att sticka iväg ut i skogen där det är bara vi för då kan jag ta med mig rätt många hundar. När jag går här hemma har jag oftast bara med mig två åt gången därför att när de är flera blir de ett "gäng" och kan få för sig att göra saker ihop som de kanske inte gör var och en för sig.  Jag ser verkligen att grupptrycket är högst påtaligt hos mina fyrbeningar! Det kan vara att gemensamt skälla ut en cyklist eller annan hund.

Ett grupptryck som jag dock uppskattar är att merparten av mina hundar alltid kommer på inkallning och inte sticker långt bort oavsett störning. Det få de yngre och mindre tränade hundarna att också hålla sig kring oss utan att jag direkt tränar det. Jovisst, alla hundar vet att jag har godis i fickorna och kanske något annat spännande med mig. Men vi får inte glömma bort den bästa belöningen av alla - våra händer. Att få lite kli och klappas om!Vet ni att det finns ny forskning som visar att det finns svenska träd som överlevde istiden! De har därför en längre historia än man kan tro! Läs mer här: Svenska träd överlevde istiden. Tänk på det när du vandrar bland barrträden!

Idag är jag lite mer glad än annars. Jag fyller förvisso inte år förrän i maj men jag har redan fått min födelsedagspresent, eller jag vet vad jag kommer få. Det blir en resa för hela familjen, över generationsgränserna, till Malta! Har läne velat åka till denna lilla ö som ligger i medlehavet mellan Italien och Lybien. Vi kommer åka dit första veckan i maj. Malta har en mycket intressant historia och massor av kulturella platser att besöka. Hur många världsarv som helst, ja faktum är att hela huvudstaden Valletta är med på Unescos lista över världsarv. Dessutom kommer vi bo nära havet på ett lägenhetshotell med uppvärmd pool. Perfekt blandning på en semester enligt mig. Särskilt roligt att hela familjen kommer med. Hundarna får dock stanna hemma. Jag får hitta på något annat roligt till dem.

Nu ska jag resa ut i den svenska solen och låta hundarna springa av sig - bland historiska träd!
6 kommentarer:

Cruellas sida sa...

Åh Malta låter ju helt underbart! Lyckliga du!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Grattis till resan. Låter härligt.
Tankarna på att allt hänger ihop är så härlig. Historien som gör sig påmind runt omkring oss.
Ett livsbejakande inlägg!!
Ulf

Eva sa...

Känner igen "gängmentaliteten" från när jag hade 4 ffa, men 3 räckte bra också:)
Jag reser ju aldrig, men Malta skulle jag kunna tänka mig. Förre daghunden Hannes' matte var där med arb och kom hem helt lyrisk. Så GRATTIS så här lite i förskott!

Elin sa...

Håller med,den bästa belöningen är lite klappa och rå om dem :)

Quila o Ronja sa...

Malta är väl ett härligt ställe att möta våren? Inte fel alls ;-)
Vad mycket snö ni har på sina ställen.
Ha en bra söndag!

Elin sa...

Tack!! :)
mina pudelpojkar har hittat två nya favorit-leksaker här hemma ;-)