söndag 9 januari 2011

Hundhelg

Det har varit en riktig hundhelg runt om i landet. I Göteborg har Sveriges största hundmässa ägt rum. Anmälningsavgifterna till dessa utställningar är väldigt höga vilket håller nere antalet anmälda hundar. Å andra sidan är det inte många andra utställningar som har så många olika hundaktiviteter som lockar en större publik. Bl a var den omstridde hundtränaren Cesar Millan på plats ( se GP & BT). Oavsett vad man tycker om hans träningsmetoder kan man inte komma ifrån att han är en stor hundprofil så jag hade gärna besökt detta. Själv vill jag inte uttala mig om hans träningsmetoder enbart utifrån ett antal tv-program. Tv -är ju inte verklighet, det är underhållning. Sen tycker jag att diskussionerna ofta handlar om detaljer istället för att se till helheten. Olika hundar och situationer kan kräva väldigt olika metoder. Hundar är levande varelser och egna individer. Att generalisera träningsmetoder eller hur hundar är, är näst intill omöjligt.

I Stockholm var det Husdjursmässa hela helgen i Kista och där bjöd man bl a på bio där hundar fick vara med (se GP& The Local). Jag tycker det är kul att det dyker upp fler tillställningar där vi får ha med våra fyrfota vänner. Det finns ju även en del restauranger som numera tillåter att hundar får följa med.

Här hemma har det också varit en riktig hundhelg. Vi har nämligen fått valpar. Det blev sex svarta pulivalpar. Två hanar och fyra tikar. Det var en väldigt enkel valpning och tiken har återhämtat sig väldigt fort. Nu är det faktiskt rätt lungt. Men om ett par veckor kommer det vara fullt upp med sex busiga valpar.

Tyvärr är min kamera inne för lagning men jag hoppas att få hem den snart så jag kan lägga ut lite valpbilder!

Sen måste jag beklaga att min webbutik http://www.csigora.com/ inte fungerar optimalt just nu. För tillfället går det inte att betala med kort men övriga betalalternativ fungerar som de ska. Om det mot förmodan inte skulle göra det så skicka ett mejl! info@csigora.com Nåja, nu är snart all julledighet över så att felet kan rättas till.

Jag skulle vilja skicka en hälsning till mina blogg-kompisar och trogna läsare! Jag uppskattar verkligen era kommentarer och blir lika glad varje gång. Försöker även läsa andra bloggar så mycket jag hinner även om det inte blir varje dag. Här finns de vardagsnyheter våra tidningar inte bryr sig om. De vill helst rapportera om stora hundmässor men allra helst vill de skriva om farliga hundar. Riktigt farliga hundar som man kan kalla för "kamphundar" Dessa artiklar är sällan nyanserade men i Dalarnas Tidning finns ett undantag i en ledarspalt skriven av Pernilla Ohlin. Det ska bli intressant att se om debatten kanske kan bli mer nyanserad och jordnära under 2011. Tills dess föredrar jag hundbloggarna!

5 kommentarer:

Eva sa...

Håller med dig om att man måste se till hunden som INDIVID innan man uttalar sig för mycket om träningen! Men se'n finns det ju så'nt som är fel, vad än problemet är. Jag har aldrig sätt C.M. men är tveksam med tanke på det halsband han konstruerat, som är normalt runt själva halsen men med en tunn lina uppe precis bakom öronen (sitter visst hela tiden där). Man kan visst behöva ta i rejält med vissa jyckar (har gjort det med ffa en av mina, inget annat gick)men att använda ett halsband som är gjort för att smärta och få lydnad den vägen... Inget för mig!
Men jag skulle också ha gått och lyssnat om jag varit där!
Hoppas att en mer resonlig och differentierad debatt kan "smitta" mellan tidningarna! Fast jag tvekar när AB och Expr är inblandade...
(Skrev om "Mördarhundar eller hundmördare" i dec)
Kul med valpar! Har aldrig sett så'na som dina så jag hoppas verkligen du kan fixa bilder senare:)

Quila o Ronja sa...

Hej och tack för din kommentar :-) Visst är det så, att hundar individer. Man får anpassa träningen därefter. Sv. Visst kan det vara så, att han lyfter opp sina hundar för att han inte har full koll heller. Men när jag frågat varför, har han sagt att dom är rädda pga storleken på våra. Men jag vill verkligen få bukt med detta. Visserligen är det inga problem någon annastans än på hemmaplan.

Ha en bra dag
Susanne

Team Nelson sa...

Egentligen är mitt inlägg på Teamnelsonbloggen en kommentar till det du skriver här.
Tack för kommentar där!
Jag reagerade på att det skrevs så lite i helgen om den stora mässan i Göteborg. Att ha hund är ju närmast en folkrörelse i Sverige och det skulle ha varit intressant att läsa om nyheter för oss som inte kunde besöka mässan.
Så skönt att det blev lugnt med valpandet.Som du skriver blir det nog lite livligare om några veckor. Lycka till med det jobbet.
Ulf

Katarina sa...

Grattis till valparna!

eahunddagis sa...

Hade velat gå på hundbion på husdjursmässan, bara för att det är roligt men hann tyvärr inte.
Vi tar ofta med våra hundar på restaurang, inte alla, men 1-2 stycken :)

Grattis till valparna!