onsdag 19 januari 2011

Kuvaszspecialen 2011

Kuvaszspecialen den 4 juni 2011 kommer äga rum vid Evedal i utkanten av Växjö.

Vi brukar ha ett stort deltagande på våra specialer. Förra året anmäldes 81 stycken och 77 kom till start. Vem var det som vann denna prestigefylda utställning förra året då - Jo, Eiras mamma SE UCH Csigora Gyémánt Gaia! Inte dåligt att vinna över så många. Hoppas det kommer riktigt många i år igen. Domare i år: John-John Jonsson

För alla kuvaszägare kan jag informera att det finns en camping och ett vandrarhem precis bredvid utställningsplatsen. Det finns såväl stugor som rum som man får ha hund i.Själv har vi redan bokat husvagnsplats trots att vi inte har särskilt långt dit. Det är alltid mysigt att kunna stanna några dagar och hinna umgås lite med kuvaszfolk från hela landet. Det är ju långledigt denna helg från torsdag -måndag. Dessutom kommer SBHK (Svenska Berg- och herdehundsklubben) ha specialutställning torsdag och fredag i Breanäs i nordöstra Skåne. Men den stora dagen är ändå lördagen - då kuvaszfolket har sin årliga kuvaszspecial!

Det blir mycket nytt att hålla reda på i och med de nya utställningsreglerna. Nu kommer enbart 4 hundar i varje klass placeras och ajöss med alla orangefärgade reserv-rosetter. Inga veteraner, juniorer eller unghundar kommer längre kunna få hp-rosetter. Nytt är att reserv-cert kommer utdelas. Antagligen lika poänglöst som att få reserv-CACIB. Finns det något så retfullt som att komma så nära CACIB eller Cert, men att få en reserv-rosett istället?! För den som vill veta mer om de nya utställningsreglerna hittar ni mer info här!

Avslutningsvis en bild på NORDUCH NUCH FINUCH SUCH INTUCH Csigora Emir som blev årets kuvaszhane 2010. Till vardags kallas han Länsman och bor utanför Vetlanda hos snälla Silvana! Länsman är pappa till söta Iindie högst upp till vänster!

1 kommentar:

ulf sa...

Intressanta hundar. I Schweiz använder man kuvaszer (tror jag) som skydd mot varg när man har får. Vargarna kommer in från den italienska sidan.
Detta som kommentar till din kommentar till mitt gråben-inlägg. Jo, Greider har bra vinklar även i vargdebatten men är som sagt lite uppgiven.
Lycka till med förberedelserna inför kuvaszspecialen.
Ulf