tisdag 20 juli 2010

Med hunden på krogen

När vi rest utomlands med våra hundar så har vi alltid tyckt att det varit så mysigt att få ta med hunden in på en restaruang eller bar. Med en vaktande kuvasz har man förvisso fått ha koll så de inte börjat vakta bordet när kyparen "snor" alla tomma tallrikar från bordet. Inställningen mot hundar har varit så mycket artigare än här i Sverige. Hundarna har fått en stor kall skål med vatten och givetvis får man med sig lite matrester i en "doggy-bag" när det är dags att gå.

Nu kommer det även att gälla i Sverige. Det tidigare svenska förbudet mot hundar på restaurang och matställen kommer inte längre vara giltigt då de strider mot EUs direktiv. Däremot kommer kravet kvarstå att maten måste tillredas i ett annat rum än där hundarna vistas. Rimligt tycker jag. Det finns redan ett par hundcaféer men nu kan vi människor även ta med oss hunden på restaurangen om ägaren tillåter det. Gissar att förbudet mot hundar på restaurang är så inarbetat i Sverige att enbart ett fåtal restaurangägare kommer nappa på den nya möjligheter. En av dem är Dan Walterström som driver den brittiska puben Pickwick i Malmö. De kommer testa att ha öppet för hundar på söndagarna och alla hundar kommer få egen vattenskål och en godispåse med oxsvans, grisöra och lever. Det är bara att hoppas att fler restauranger och pubar tar efter. Ska bli intressant att se vilka etikettregler som kommer gälla för hundar. Kommer de få sitta med vid bordet och få en egen tallrik? Vad kommer man göra med högljudda hundar? Återstår att se;)

Jag blir iallfall glad när hunden får större plats i vårt sociala liv. Blev ännu mer förvånad när jag på Svenska Kennel klubbens hemsida läste att SKK kommer delta i Pride-paraden. Undrar hur utställningsdomarna ska förhålla sig till "tydlig könsprägling" i fortsättningen? Och titeln "Bäst i motsatt kön" måste kanske moderniseras;)

4 kommentarer:

Eva sa...

Hahaha! Hade inte sett det om SKK o Pride! Får väl bli en extra klass för "queer"? Med "butchiga" tikar o feminina hanar:)
Ska bli kul se utvecklingen på krogarna. Åtminstone borde det bli helt självklart få ha hunden på uteservering.

Katarina sa...

Har längtat efter att detta förbud skall försvinna! Så omodernt. Hoppas restauringägarna tar efter Frankrike.
-Läckra tårtor! Är de sydda???

Christina Klosterberg sa...

Eva: ja nu måste det väl bli en egen queer-klass. Har en hane här hemma som skulle platsa;)
Katarina: Kul att du såg att tårtorna faktist är små konstverk i tyg!

Team Nelson / Ordringen. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.