torsdag 21 april 2011

Baksidan av att vara uppfödare


Idag är våra tankar hos lilla Inkeri som inte gick att räddas, jag vågar inte uttala mig mer än att hon gick väldigt vingligt och benen vek sig för henne. Uppfödaren har varit hos den ena specialisten efter den andra men idag fick hon somna in. Det var den lilla tik Kicki hade tänkt behålla själv så beslutet måste ha varit väldigt svårt. Kanske vi får mer svar efter obduktionen men lilla Inkeri finns inte längre med oss. Tyvärr är detta baksidan av att vara uppfödare.


Ovan leker Inkeri med sina syskon när de var här på besök. Men stopp, är det inte Dajka som är mamma till den här kullen? Det där ser inte ut som Dajka. Nej, just det, det är Czabina - världens bästa fostermamma. Tyvärr kan hon inte bli mamma själv då hon har bakre polär katarakt som är en ärftlig ögonsjukdom. Czabina gillar  i alla fall valpar och har fostrat många kullar även om de inte varit hennes egna. Czabina är också väldigt förtjust i Kicki från Kennel Sorschies.


Vad gör dom här? Tränar skydd?


Här lär Czabina ut en av sina attacker till valparna. Det ska börjas i tid och ska man bli vakthund så gäller det att ha den rätta tekniken.


Men vad betyder nu detta?


Dags att gosa igen! För även om kuvaszen är en vakthund så är det nog en av de mest keliga hundraser jag känner till. De fullkomligt dyrkar dem de tycker om.


Känner att jag just i dag inte kan önska er en Glad Påsk - inte ännu. Nu finns våra tankar med Inkeri och hennes uppfödare Kicki.

7 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Mycket tragiskt, men ändå bra att du skriver om även de jobbiga delarna av hundlivet.
Ulf

Quila o Ronja sa...

Vilka härliga bilder små söta små vita nallebjörnar. Fy, vad jobbigt, när detta händer. Czabina verkar ha god hand med små "barn".
Kram
Susanne

Grabbarna boys sa...

Underbara härliga bilder på hundarna.
Som små isbjörnar nästan.
Tråkigt med det som hände Inkeri.
Ha en härlig påsk.
Imorgon, ja föresten ganska så snart bär det av till Moheda igen.
Utställning nr 2 väntar Bella o Vilgot.
Kram!!

Sara sa...

Så trist, tyvärr är det ju baksidan av uppfödning. Alla går inte att rädda hur gärna man än vill.

Fina bilder

Kram och (iallafall) Glad Påsk

Eva sa...

Detta visar ju verkligen på vad det (kan) innebära att föda upp. Och hur viktigt det är med ansvaret för och kärleken till hundarna. För hur tufft det än är det ju en uppf ansvar att kunna ta detta beslut, av kärlek till valpen om inte annat.
Hoppas obduktion ger er några svar.
Bilderna visar underbart hundliv!

Anonym sa...

fy så tungt!
Underbara bilder ♥
Kramar och tankar Annelie

veronica sa...

Usch, stackars Kicki, sänder en massa styrketankar till henne.
Det är verkligen baksidan med att vara uppfödare, eller bara att ha djur. Men man är otroligt stark när man kan ta rätt beslut för djurets skull.